Ga naar hoofdinhoud
Ajax Transfer Mathijs de Ligt levert Ajax 68 miljoen op | Getty

Nederland is een nieuwe meesterscout rijker. Frenkie de Jong weet als teamgenoot van Matthijs de Ligt als geen ander wat de jonge verdediger allemaal kan. Hij schat in dat De Ligt bij een eventuele transfer 68 miljoen euro op zou leveren.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfer Mathijs de Ligt voor 68 mln

De altijd openhartige De Jong werd geïnterviewd in het kader van de rubriek ‘buiten de lijntjes’ van VI. Hij onthult dat De Ligt als bijnaam ‘Dikkie’ heeft, omdat hij in zijn jeugd een paar pondjes te veel had. Inmiddels is dat allemaal omgezet in spieren en is De Ligt bij zowel Ajax als Oranje een vaste waarde, ondanks zijn jeugdigheid.

De Jong wijst hem aan als Ajacied met de hoogste transferwaarde. En die is dus 68 miljoen, zo schat zijn kennersoog in, waarbij hij niet verheldert of hij dan de komende, winterse transferperiode op het oog heeft of de zomer van 2019.

Frenkie de Jong voelt zelf wat voor Barcelona

En zit er voor hem zelf een lucratieve overstap aan te komen? Ook hij wordt immers, net als Mathijs de Ligt, vaak in verband gebracht met de grootste clubs van Europa, waaronder FC Barcelona.

En bij dat Catalaanse bolwerk voelt hij zich wel thuis, zo blijkt uit een opsomming van zijn favoriete spelers: Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta op. Alhoewel: die laatste twee hebben inmiddels afscheid genomen van Barca en ook Messi heeft niet het eeuwige leven. Dus met die helden tegelijk samenspelen gaat niet meer lukken.

Hans Nijland stopt bij FC Groningen

Een paar weken terug vertelde Hans Nijland, voorzitter van FC Groningen, dat hij nog vol energie en plannen zat om de club uit het hoge noorden te blijven leiden. Toen, en ook nu, verkeerden de Grunnegers in een hachelijke positie. Op de ranglijst vinden we FC Groningen in de onderste regionen, het scoutingnetwerk levert weinig fraais op en er was het incident met doelman Sergio Padt, die een NS-medewerker aanviel na zwartrijden en daarna wel gewoon van de club mocht meespelen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Tegenstrijdige verklaringen

Zijn recente verklaringen blijken dus niet helemaal waar te zijn, want op een persconferentie afgelopen maandag legde Nijland uit dat hij aan het eind van vorig seizoen overwoog af te treden. “Toen hebben we afgesproken om het besluit in oktober of november te nemen. Het is een moeilijk besluit geweest. Iedereen die mij kent, kan zich daar iets bij voorstellen”.

Back To Top