Ga naar hoofdinhoud
Transfer Matthijs de Ligt van Ajax naar Bayern Munchen? Getty

Philip Cocu, nu nog trainer van PSV, neemt na de zomer plaats in de dugout van het Turkse Fenerbahce. Daarover bestaat steeds minder twijfel. Met wat meer vraagtekens omgeven is de mogelijke deal die Matthijs de Ligt van Ajax naar Bayern München moet voeren. Nadat de jonge verdediger tijdenlang in verband werd gebracht met FC Barcelona, verlegt de geruchtenkoers zich plots naar het zuiden van Duitsland.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfer Matthijs de Ligt naar Bayern München

Zoals wel vaker in het transferwereldje hangt het aantrekken van de ene speler af van het verdwijnen van de andere. In dit geval draait het om Jérôme Boateng, de trouwe kracht achterin bij de Rekordmeister. De international van Duitsland, deze zomer ook present op het WK voetbal in Rusland, lijkt na zeven jaar een andere werkgever te gaan kiezen. Hij is 29 jaar, heeft met Bayern zo ongeveer alles bereikt wat er mogelijk was en wil het kunstje nu ergens anders flikken.

Achter Matts Hummels en Süle

De Ligt staat niet bovenaan de lijst om Boateng in de basis te vervangen. Die rol is toebedeeld aan de 22-jarige Niklas Süle, die vorige zomer overkwam van Hoffenheim en al een jaartje aan zijn nieuwe omgeving heeft kunnen wennen en ook al de nodige minuten pakte. De Ligt zou dan achter Matts Hummels en Süle de derde optie centraal achterin worden, met dus ook een reëel zicht op speeltijd.

Phillip Cocu naar Turkije

Eind vorige week kwam Phillip Cocu plots in beeld als nieuwe trainer van Fenerbahce. Het probleem was dat de Turkse club nog vast zat aan Aykut Kocaman. Die kwestie is opgelost: maandag werd Kocaman definitief op straat gezet, ondanks een toch niet beroerde tweede plek in de Turkse competitie en een tweede plek in het bekertoernooi.

Wachten op Mark van Bommel

Cocu, die met PSV in vijf seizoenen drie landstitels greep, lijkt wel oren te hebben naar een Turks avontuur. Het nog tot medio 2019 lopende contract van Cocu moet dan wel worden afgekocht en hij heeft natuurlijk bepaalde wensen te bespreken wat betreft de samenstelling van de staf. Wat de boel ook vertraagt is dat de beoogde opvolger Mark van Bommel momenteel in Rusland zit als assistent-coach van Australië.

Hirving Lozano top op WK

Inmiddels is linksback Angelino aangetrokken van Man City en Denzel Dumfries van Heerenveen. Nu Hirving Lozano zoals verwacht een goede indruk maakt op het WK zal de Mexicaan vast verdwijnen. Kortom, het is weer geen saaie boel op de Herdgang. Verwacht na de zomer een ‘new look’ PSV.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top