Ga naar hoofdinhoud
Transfer Arek Milik van Ajax naar Inter - Feyenoord en AZ in vorm Getty

Zondag begint het Nederlands voetbal officieel met de Johan Cruyff Schaal tussen PSV en Feyenoord. Ajax en AZ bereiden zich ook voor op belangrijk Europees voetbal deze week.

Ajax en Arek Milik wachten op Inter

PAOK Saloniki is morgen de tegenstander van Ajax in de derde voorronde Champions League. De Griekse club speelt zonder een van zijn steunpilaren van afgelopen seizoen, want Róbert Mak vertrok vrijdag naar Zenit Sint-Petersburg. Ajax zelf moet ook afwachten of het dit seizoen een beroep kan doen op een steunpilaar. Want Internazionale is erg gecharmeerd van Arek Milik. Zij hebben zelf nog Mauro Icardi in de spits staan. Die staat in de belangstelling van Arsenal en Napoli, en als hij vertrekt zou Inter graag Milik overnemen voor 20 miljoen euro.

Intussen zijn ook de rugnummers bij Ajax uitgedeeld. Kenny Tete heeft het nummer 2 overgenomen van Ricardo van Rhijn. Ook Anwar el Ghazi (7) en Daley Sinkgraven (8) hebben een nummer bij de basiself gekregen, net als de nieuwe aankoop Davinson Sánchez. Thulani Serero heeft helemaal geen rugnummer gekregen. En onder meer nieuwe aankoop Heiko Westermann, Lasse Schöne, Nick Viergever en Nemanja Gudelj zitten ook ‘buiten de basis’ qua rugnummer.

Trainer AZ positief richting Europa League

Net als Ajax speelt ook AZ deze week tegen een Griekse club in Europees verband. Donderdag is PAS Giannina de tegenstander in de voorronde van de Europa League. In aanloop daar naartoe heeft AZ met een 3-0 zege op Hertha BSC in elk geval vertrouwen getankt. Wout Weghorst toonde zich met twee goals een goede opvolger van Vincent Janssen. Reden voor veel vertrouwen bij trainer John van den Brom. “We zijn doorgegaan met waar we mee bezig zijn. Dan kunnen we concluderen dat we supergoed bezig zijn. We trekken de lijn van het einde van vorig seizoen door.”

Feyenoord met vertrouwen naar PSV

Ajax en PSV hebben de afgelopen jaren de landstitels onderling uitgedeeld. Feyenoord wil dit seizoen eindelijk eens een opvolging van de titel uit 1999. De Rotterdammers zijn in elk geval sterk bezig met oefenzeges op Anderlecht (3-1) en zaterdag op Valencia (2-1). Giovanni van Bronckhorst is optimistisch. “We zijn zeker verder dan vorig jaar. We staan beter als ploeg en geven weinig kansen weg. Wat dat betreft hebben we wel stappen gemaakt, alleen moeten we de belangrijkste stap volgende week zetten. Dan gaat het echt beginnen”, blikt hij vooruit op de Johan Cruyff Schaal.

Steven Berghuis naar Feyenoord

Overigens hoopt Van Bronckhorst voor die tijd nog een versterking aan te trekken. Een overstap van Steven Berghuis zit al langer in de pijplijn. De drievoudig international komt weinig aan spelen toe bij Watford en wordt mogelijk door de Engelse club nu voor een seizoen verhuurd aan Feyenoord.

Back To Top