Ga naar hoofdinhoud
Arek Milik Ajax Programma Eredivisie vi

De draaideur gaat weer alle kanten op bij de clubs in de Eredivisie. Soms zit de deur een beetje klem. Arek Milik wil bijvoorbeeld Ajax verlaten, maar de clubleiding duwt hem weer de ingang in.

Transfer Arek Milik

Italiaanse kranten meldden begin deze week dat de Poolse aanvaller binnen was gehengeld door Napoli. Het leek allemaal te kloppen en de 22-jarige international, die eenmaal scoorde op Euro 2016, was ook gespot in Italië. Logisch: daar is hij op vakantie.

Ajax neemt Milik niet mee op het Oostenrijkse trainingskamp. Trainer Peter Bosz gunt hem zijn vakantie, zo vlak nadat Polen werd uitgeschakeld in Frankrijk. Mike Verweij, die Ajax volgt voor De Telegraaf, denkt dat de Amsterdammers een forse prijs verlangen voor de Pool. Hij noemt een bedrag van 20 miljoen euro.

PSV: de ene Bruma voor de andere

Jeffrey Bruma werd door PSV verkocht aan Wolfsburg. De 13,5 miljoen die daardoor in de Eindhovense kas belandde, wordt misschien aangewend om een andere Bruma te halen. Het betreft de Portugees Bruma van Galatasaray, die de plek van Maxime Lestienne op moet vullen.

Maar is PSV wel bereid en in stat om tegemoet te komen aan de vraagprijs: De Turkse club betaalde in 2013 10 miljoen euro voor Bruma en zijn contract loopt nog twee jaar door. Maar misschien heeft de 21-jarige buitenspeler zelf geen trek meer in een langer verblijf in Istanboel. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Real Sociedad. Naar verluidt is het eerste bod van PSV 4,5 miljoen.

Feyenoord heeft een keeper nodig

Kenneth Vermeer zal de eerste maanden van de competitie missen. De doelman van Feyenoord heeft een achillespeesblessure en moet tot minstens december revalideren. Technisch directeur Martin van Geel meldt dat de club druk bezig is met het zoeken naar vervanging. Onder meer Brad Jones wordt genoemd en hij is transfervrij.

Dirk Kuijt zal ook na het wegvallen van Vermeer barsten van het optimisme. De spits tekende voor een jaar bij en droomt dat Feyenoord na het bekersucces van vorig seizoen, nog fraaiere dingen gaat laten zien. “Het fundament van dit team staat als een huis, terwijl we er met Nicolai Jørgensen ook al een nieuwe spits bij hebben”, zegt de Katwijker.

Back To Top