Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen: Wie maakt de transfer naar Ajax: Daley Blind of Magallan? Getty

Ajax heeft het vizier gericht op Daley Blind. De voormalige Ajacied is bij Manchester United op een zijspoor belandt en met Jose Mourinho aldaar aan het roer hoeft hij geen snelle verbetering te verwachten. Complicatie: de Amsterdamse club is ook al in de weer met het halen van Lisandro Magallán.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax: Daley Blind of Magallan?

Vier jaar geleden verkaste Blind van Ajax naar de Engelse recordkampioen. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, had een prima WK voetbal 2014 achter de rug en kreeg veel speeltijd bij de Red Devils, die destijds ook nog eens werden getraind door Louis van Gaal.

Blind is geen fysieke gigant en je hoeft hem ook niet te koppelen aan kopsterke spelers, maar spelinzicht en een fijne (lange) pass kan je wel aan hem overlaten. Maar dat zijn nou net niet de dingen waar Mourinho naar op zoek is, die prefereert achterin het type onverzettelijke klerenkast.

Stapje terug

Blind is 28 jaar, nog jong genoeg om een stapje hogerop de ambieren, maar zolang hij in Manchester op de bank zit, zal dat stapje er niet komen. En om nou eerst een klein stapje terug te doen naar pakweg Everton of Wigan en dergelijke middenmoters in de hoop weer in de picture te komen bij de toppers, dat ziet hij wellicht niet zitten. Dan maar gelijk een paar stappen tegelijk terugdoen en nog een paar jaar ballen bij Ajax.

De Telegraaf meldde eerder in juli dat Ajax bereid is om zijn salarisgrenzen op te rekken voor de verloren zoon. Ook zou directeur Edwin van der Sar gezien zijn verleden bij Man United misschien iets klaar kunnen spelen wat betreft de transfersom. Maar dan komen we nu terug bij de kwestie-Magallán.

Lisandro Magallán

De Argentijnse verdediger leek zo ongeveer op het punt te staan om op het vliegtuig naar Schiphol te stappen. Zijn werkgever Boca heeft namelijk een vervanger voor hem geregeld, zodat niets een transfer naar Ajax nog in de weg staat. Tot dit gedoe met Blind dus aanzwol. En beide kopen zit er niet in.

De stem van trainer Erik ten Hag is misschien beslissend. Hij heeft een voorkeur voor Blind: “Opbouwend erg goed en organisatorisch zeer sterk. Bovendien is hij een stabiele persoonlijkheid”, zo prijst hij de international van Oranje. Wordt dus vervolgd.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top