Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - AZ Alkmaar: doel is derde plaats Eredivisie | Getty

Vitesse heeft een opvolger gevonden voor Henk Fraser, die na dit seizoen afzwaait. De keus is verrassend: Leonid Slutskiy. Nooit eerder had een Rus de leiding over een eredivisieclub. Anderzijds is het ook weer niet zo verrassend, want Slutskiy heeft banden met de clubeigenaar Alexander Tsjigirinski.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Nieuwe trainer Vitesse

Er komt wel iemand met een aardig CV binnenwandelen in de Nederlandse competitie. Slutskiy werd liefst driemaal kampioen van Rusland (CSKA Moskou), won daar twee bekers en ook nog twee supercups. Zijn beoogde assistent is ook bekend, namelijk zijn maatje Oleg Yarovinskiy, waarmee hij bij CSKA en het Engelse Hull samenwerkte. Marc van Hintum, interim technisch directeur van Vitesse, is in zijn nopjes. “Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl”, zo zegt hij.

Gertjan Verbeek: hoe lang nog?

FC Twente glijdt schier onvermijdelijk de Jupiler League in. De club uit Enschede heeft met Gertjan Verbeek aan het roer het tij niet kunnen keren. En de manier van leidinggeven van Verbeek is lastig te verteren in goede tijden, laat staan in slechte tijden. De beste man wil op elk gebied aan de touwtjes trekken en verschijnt dan ook nog eens elke avond met zijn hoofd of stem op drie tv- en radiokanalen tegelijk.

Vooral zijn opmerking tijdens een van de vele media-schnabbels dat ‘het soms goed is dat een club degradeert’ viel in het verkeerde keelgat bij de fanschare van Twente. De supportersgroep Twente Verenigt eist dat Verbeek per direct stopt met zijn aandachtzoekerij in talkshows. De clubleiding ziet zo te merken de redelijkheid in van dat verzoek, want maandag kwam na buiten dat “in gezamenlijk overleg” is besloten Verbeek in de luwte te houden. Ook algemeen directeur Jan van Halst zal zich de rest van het seizoen weerhouden van media-optredens.

Held Lennart Thy (VVV)

Tot slot een opbeurend nieuwtje. VVV-speler Lennart Thy mist het treffen met PSV van komend weekend. Wat daar goed nieuws aan is? Nou, de Duitser ondergaat een stamceloperatie. Is dat dan zo positief? Ja, in dit geval wel, want daarmee gaat hij hopelijk als bloeddonor het leven van een leukemiepatiënt redden. Thy bleek een zeldzame DNA match te hebben met de patiënt. Succes!

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de Eredivisie? PSV is tegen VVV de dikke favoriet op 1.21, gelijkspel noteert 6.50 en winst van de Limburgers 11.50. We hopen dat VVV Venlo een eretreffer voor Thy kan maken. Minstens één goal voor de bezoekers levert je 1.84 per ingezette euro op.

Back To Top