Ga naar hoofdinhoud
Tranfer PSV Phillip Cocu weg - Mark van Bommel nieuwe trainer? Getty

Phillip Cocu lijkt zijn handtekening te gaan zetten onder het ongetwijfeld vette contract dat de Turkse club Fenerbahce hem biedt. De huidige trainer van PSV kwam aan het eind van vorige week plots in beeld bij Fener, dat momenteel wel vastzit aan Aykut Kocaman. Er moeten dus nog wat plooien worden gladgestreken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Phillip Cocu weg bij PSV

Cocu zelf heeft in elk geval voldoende interesse in een buitenlandse stap dat de onderhandelingen zijn ingezet. De Turkse competitie is wellicht niet zijn gedroomde werkplek, want na drie eredivisietitels en eenmaal overwinteren in de Champions League acht hij zichzelf in staat om het hogerop te proberen. Bijvoorbeeld in een van de vier grootste Europese competities.

De huidige selectie van Fener heeft een marktwaarde van 68 miljoen euro, ingeschat door Transfermarkt, en dat verhoudt zich tot die van AZ.

Korte levensduur trainers Turkije

Ook is de levensduur van trainers in de Turkse hoofdstad niet al te lang. Sinds juli 2013 zijn er al vijf trainers aangesteld en dat komt dus neer op gemiddeld een per voetbalseizoen. Cocu schiet er qua loopbaan en reputatie niet zoveel mee op als hij over een maand of acht weer op straat staat.

En omgekeerd kijkt ook niemand echt op van een titel in Turkije, het zal niet direct de Barca’s en Bayerns van deze wereld laten opschudden. Kortom, mocht hij overstappen en het veilige nest in Eindhoven verlaten, dan is dat vooral een kwestie van een geldbuidel die lekker hard rinkelt.

Mark van Bommel nieuwe trainer PSV?

“Fenerbahçe is aan zet, zij moeten er met PSV uit komen om toestemming te verkrijgen over een doorlopend contract”, zo zegt Toon Gerbrands van de landskampioen. Mark van Bommel lijkt een logische opvolger voor Phillip Cocu. Hij vierde successen bij PSV, trainde het Onder 19 team en doet momenteel ervaring op het allerhoogste niveau op, bij het WK als assistent trainer van Bert van Marwijk bij Australië.

Transfer Vitesse

Clubtrouw is een sentimentele notie uit het verleden maar Guram Kashia liet bij Vitesse zien dat ook in deze moderne tijden een speler nog echt kan en wil wortelen bij dezelfde werkgever. Liefst acht jaar speelde de Georgiër voor de parel van Gelderland, van zijn 22e tot 30e, kortom tijdens zijn beste jaren. “Vitesse en Arnhem voelen voor mij echt als thuis”, zo laat hij in een persbericht optekenen.

Nu gaat hij de harten van fans veroveren bij San José Earthquakes. Daar in de VS treft hij zijn voormalige teamgenoot Valeri Qazaishvili.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top