Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Twente terug Eredivisie na degradatie

FC Twente zit zonder trainer. De gedroomde kandidaat lijkt Gertjan Verbeek, maar er is een kink in de kabel gekomen bij de onderhandelingen. Wie wordt dan wel de opvolger van Rene Hake?

Diezelfde Hake is de spil van de huidige impasse. Hij is namelijk niet ontslagen. De directie van de club uit Enschede wil hem binnenboord houden en zoekt momenteel naar een plekje binnen de organisatie. Dat die zoektocht nu al dik een week duurt, pleit niet echt voor de verdere talenten van Hake.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Hake verrast door media met gang van zaken

Het klonk in het persbericht van Twente ook zo vredig en harmonieus: “Samen met Hake is besloten dat hij in een andere functie verdergaat”. Was getekend, technisch directeur Jan van Halst. In werkelijkheid wist Hake nergens van en werd hij verrast door de mededeling die de media in werd geslingerd. Insiders melden dat Hake zowel niet mondeling en zeker ook niet contractueel akkoord is gegaan met deze gang van zaken.

Misschien wil Hake gewoon ergens anders verder als hoofdcoach. Misschien zit hij zo vol wrok over de demotie dat hij geen trek heeft om elke dag naar De Grolsch Veste te blijven rijden. Wat kan er de reden van zijn dat de directie hem zo laat bungelen en hem niet los laat gaan?

Geen ontslag, dus ook geen ontslagvergoeding

Als hij echt zo belangrijk zou zijn, als hij echt een soort smeerolie zou zijn voor de hele vereniging, dan had er toch al meteen een nieuwe functie voor hem klaargestaan? Kortom, het lijkt er vooral op dat hij niet is ontslagen, zodat geen ontslagvergoeding betaald hoeft te worden.

Kritisch over bestuurlijke situatie

Verbeek heeft zich in de regionale krant Tubantia ondertussen kritisch uitgelaten over de bestuurlijke situatie in Enschede. “Ik heb nu inside wat informatie gekregen en daar heb ik vragen over. Bijvoorbeeld: waar komen de verantwoordelijkheden te liggen?”, vraagt hij zich af. En de Hake-situatie zit hem ook dwars: “Ik wil ook echt dat eerst alles met hem in orde wordt gemaakt.”

Door de 3-0 zege op hekkensluiter is Twente naar plek twaalf gekropen. Komend weekend thuis tegen Excelsior moet er wat te halen zijn, de week daarna gaat het uit tegen PSV bijzonder lastig worden. Twente haalde uit de vorige vijf uitwedstrijden nul punten.

Wedden op Eredivisie

Wedden op eredivisie? Twente is tegen Excelsior de favoriet op @1.79 bij bookmaker Mr Green. Verwacht je dat de club bij de onderste drie eindigt, pak dan de @7.00.

Back To Top