Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellingen bookmakers: Ten Hag versterkt staf Ajax en wil titel Getty

Bij Ajax hoopt men de winterstop te kunnen gebruiken om alles weer op de rit te krijgen. Erik ten Hag heeft in elk geval zijn doelstelling en filosofie duidelijk gemaakt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Erik ten Hag: direct handelen bij Ajax

Het belangrijkste wat Ajax deze winterstop wilde doen, is de technische staf rondom trainer Erik ten Hag compleet maken. Hij kon de club overtuigen om beoogd assistent-trainer Alfred Schreuder los te weken uit Duitsland. Het duo moest wel meteen aan de bak.

“Natuurlijk is het heel anders dan dat je in een zomer begint. Dan heb je zes weken om de ploeg naar je hand te zetten, die tijd is nu beperkt tot twee weken. Dit vraagt om een andere aanpak en benadering. Alfred en ik komen in een bestaande situatie terecht, we zullen ons moeten inleven.”

Ajax kampioen

De doelstelling is in elk geval duidelijk: kampioen worden met grotendeels de filosofie van Ten Hag zelf. “Natuurlijk wil je als trainer je stempel drukken op het spel en dit zal samen moeten gaan met de strijd om de titel. De missie is om dit seizoen kampioen te worden. Het gat is vijf punten, dat is overbrugbaar. Wel is bij mij altijd de speelwijze het uitgangspunt. Daar baseer je als staf ook je keuzes op. Het spel van de ploeg en het individu moeten beter worden, elke dag opnieuw. Goed is niet goed genoeg.”

De technische staf rondom Erik ten Hag lijkt nu in elk geval compleet. Want twee oude gezichten hebben zich inmiddels ook erbij gevoegd. Richard Witschge maakt per direct deel uit van de technische staf. De oud-speler van Ajax was al actief als trainer bij de jeugdopleiding. Aron Winter is naast Schreuder en Witschge de laatste assistent.

Cruijff en Swart teleurgesteld

De naweeën van het vertrek van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zijn bij Ajax nog wel te voelen. Vooral de exit van Bergkamp heeft veel losgemaakt. Jordi Cruijff vindt vooral de ruzie tussen Marc Overmars en Dennis Bergkamp opvallend, aangezien ze vroeger bij Ajax en Arsenal erg goede teamgenoten waren.

“Bij Ajax was er blijkbaar sprake van twee ideeën. Eerst werd gekozen voor het idee van Bergkamp, nu is het de kant van Overmars opgegaan. Helaas konden ze elkaar bij Ajax buiten het veld niet vinden en dat is toch raar. Waarom weten ze als voetballers elkaar in het veld wel te vinden en daarbuiten niet?”, refereert hij aan het gedachtegoed van zijn vader Johan Cruijff.

En zoals altijd heeft ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart natuurlijk ook zijn mening klaar. “Dat is altijd jammer bij iemand als Bergkamp, toch een fantastische speler geweest. Dat dit gebeurt, is niet goed voor de naam. Ook voor Ajax niet. Ik hoop dat het goed opgelost wordt, dat hij misschien nog terugkomt of wat dan ook anders. Mooie spelers, daar mag niks mee gebeuren. Hier hebben we niets aan.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Op 21 januari moet Ajax meteen weer aan de bak: Feyenoord komt op bezoek. Bookmaker Mr Green verwacht een sterk optreden van het Ajax van Ten Hag: de Amsterdammers krijgen 1.60 op winst, Feyenoord 5.25. Voor de titel staat Ajax op 3.20, een eindje achter op koploper PSV met 1.35. Lees ook: wedden op Eredivisie voetbal.

Back To Top