Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Vitesse voorspellen

Het was een bleek seizoen voor Feyenoord, dat pas in de laatste weken van de afgelopen competitie een reeks overwinningen aaneen wist te rijgen. Maar die acht zeges achter elkaar in de Eredivisie kwamen te laat, waardoor alleen nog maar plek drie verzekerd kon worden. Dat moet dit jaar anders, zo vindt Steven Berghuis.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord Eredivisie kampioen?

Een maand of veertien geleden werden de Rotterdammers eindelijk weer eens landskampioen en werd een lange, pijnlijke periode van wachten afgesloten. Het Legioen hoopte dat het een bouwsteen was op weg naar stabiel succes. Ze kwamen bedrogen uit: in de Champions League werd de club vijf keer op rij kansloos weggevaagd en in de competitie kon niet dezelfde concentratie en intensiteit worden opgebracht als daarvoor.

En wat natuurlijk ook meetelt is dat rivalen PSV en Ajax zich hadden versterkt met smaakmakers als Hirving Lozano of dat hun jonge talenten progressie maakten. Heeft Feyenoord daar van geleerd, wordt dit keer overtuigender aan de selectie gesleuteld? Daar lijkt het nog niet op. De enige aanwinsten tot nu toe zijn Yassin Ayoub en Luis Sinisterra, terwijl captain Karim El Ahmadi is vertrokken en het goed mogelijk is dat Tonny Vilhena, Sven van Beek en Nicolai Jørgensen binnenkort worden verkocht.

Berghuis ziet het desondanks zonnig in: “Toch geloof ik wel dat deze ploeg echt kan meedoen. Als Robin van Persie speelt, gaat het druk zetten meteen makkelijker. En Justin Bijlow durft als keeper op te bouwen, dat ziet er goed uit.” Hij lijkt in zijn ambities al in te calculeren dat Jordy Clasie terugkeert naar Rotterdam. “Een geweldige speler, die kunnen we er heel goed bij hebben”, zo meent Berghuis.

PEC Zwolle pakt poet

PEC Zwolle werkt aan een plan om aandelen uit te geven. Wel moet groen licht worden gegeven door supporters en sponsoren. Voorzitter Adriaan Visser verklaart dat niet meer dan veertig procent van de club in bezit van aandeelhouders kan komen, de andere zestig procent blijft van de club. Hij hoopt met de uitgifte zo’n 20 miljoen euro binnen te halen. Daarmee kunnen spelers worden aangetrokken.

Het doel is een structurele plek in de subtop van de Eredivisie. Afgelopen seizoen werd PEC negende, maar kende het na de winterstop een enorme terugval en werden in zestien duels maar elf punten gepakt. Begint de Overijsselse club het nieuwe seizoen in die vorm, dan ligt de trainer er voor de winterstop al uit en geeft niemand een stuiver voor een aandeel.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top