Ga naar hoofdinhoud
Dirk Kuyt Programma Feyenoord VI images

Afgelopen weekend had Dirk Kuijt namens Feyenoord zijn eerste goaltje van het jaar 2017 te pakken. Daardoor heeft de onverslijtbare Katwijker nu al twintig kalenderjaren op rij minstens een competitiegoal gemaakt. En waarom zou de 36-jarige aanvaller daar niet nog een paar jaar mee doorgaan? Daarentegen kondigt trainer Louis van Gaal zijn afscheid aan.

Van Gaal is alweer een paar jaar verdwenen uit de Nederlandse competitie. Toch is zijn staat van dienst in de Eredivisie te groot, om hem nu bij zijn afscheid in een artikeltje met eredivisienieuws te negeren. Met name het seizoen 1994-1995 was bijna vlekkeloos. Onder zijn leiding sloot Ajax de competitie af met 27 overwinningen en zeven gelijke spelen. Oftewel, geen enkele nederlaag, wat nooit een andere ploeg gelukt is.

Staat van dienst Louis van Gaal in Eredivisie

De 65-jarige Amsterdammer beleefde na zijn gloriedagen bij Ajax mooie buitenlandse avonturen bij FC Barcelona en Bayern München, al bleven de ruim twee jaren bij Manchester United vruchteloos. Tussendoor keerde hij ook nog terug in Nederland en maakte hij gelijk maar even AZ landskampioen in 2009 en loodste hij Oranje in 2014 in een zeer lastig WK voetbal schema naar de derde plek.

Van Gaal genoot van een sabbatical en leek open voor interessante aanbiedingen. Dramatische familie-omstandigheden doen hem besluiten om zijn kicksen en trainingspak op te hangen. “Nu nu geloof ik niet dat ik nog zal terugkeren in het trainersvak”, vertelt hij tegen De Telegraaf.
Doelpunten Dirk Kuijt

Terug naar Kuijt. Hij maakte zijn eerste competitiegoal in 1998, bij FC Utrecht tegen Fortuna Sittard. Daarna brengt hij zijn totale aantal goals in de Eredivisie op 148, waarmee hij veertiende staat in de eeuwige ranglijst. In zeventien van de negentien vorige seizoenen (in welke competitie dan ook) maakte hij bovendien minstens tien goals in totaal.

Over doelpunten gesproken, Ajax-trainer Peter Bosz heeft middenvelder Hakim Ziyech alvast verteld hoeveel hij er na de winterstop nog van hem verwacht. Vorig weekend voerde hij zijn totaal op van drie naar vijf. Bij FC Twente sloot hij het vorige seizoen af met zeventien stuks.

Goals Hakim Ziyech

Bosz nuanceert dat de Marokkaan bij Ajax een andere rol heeft: “Hij speelt iets verder van het doel af en zal verdedigend dan ook meer moeten doen. Als hij er tien maakt, dan ben ik al heel tevreden.”

Aanstaand weekend speelt Ajax tegen FC Utrecht. Tegen de angstgegner van de Amsterdammers zal het lastig scoren worden. Gaat Utrecht met de overwinning aan de haal? Bij de bookmakers staan mm weddenschappen voor je klaar. Wat denk jij: 0-1 @7.50 of 1-0 @14.00? Uiteraard is gokken op andere uitslagen ook mogelijk. 0-2 levert je bijvoorbeeld bij 888Sport 9.50 op, 0-0 10.50 en 1-1 8.00. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Eredivisie Nieuws

Back To Top