Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen AZ Alkmaar - FC Utrecht Eredivisie gokken | Getty

Programma speelronde 9 Eredivisie. Na acht duels in seizoen 2014 -2015 van de Eredivisie staan de eerste vier clubs op drie punten afstand van elkaar. PSV voert de ranglijst aan met achttien punten, nummer vier Cambuur heeft er vijftien. Daartussen bevinden Ajax en PEC Zwolle zich met zestien stuks.

PSV – AZ

De koploper speelt in één van de twee openingsduels van deze Eredivisie speelronde. Zaterdag om 18:30 uur ontvangen de Brabanders de huidige nummer zeven AZ. De Alkmaarse hoopt een tumultueuze periode vol vreemde gebeurtenissen achter zich te kunnen laten. Coach Marco van Basten liet zichzelf op eigen verzoek demoveren tot assistent, de voormalige assistent Alex Pastoor leek tot nieuwe coach te worden benoemd maar werd ontslagen en uiteindelijk werd in allerijl de werkloze John van den Brom ingehuurd als hoofdcoach.

PSV heeft ook zonder de langdurig geblesseerde Memphis Depay genoeg schotkracht in huis. Het probleem bij PSV is dat de verdediging te jeugdig en fragiel oogt. Mannen als de twintigjarige Joshua Brenet, de 22-jarige huurling Jeffrey Bruma, de twintigjarige Jetro Willems en de tiener Jorrit Hendrix missen een ouwe rot om zich heen om hen te corrigeren en motiveren.

Ajax – PEC Zwolle

Twente en Ajax sluiten de zaterdag vanaf 20:45 uur af met hun onderlinge treffen. Mocht de thuisclub drie punten afpakken van de landskampioen, dan wippen de Tukkers over Ajax heen. Beide clubs hebben driemaal achter elkaar gewonnen en vervolgens hun laatste competitieduel gelijk gespeeld. Aan de kant van Ajax is het doelsaldo over de laatste zes duels zorgwekkend: slechts plus één.

Ricardo van Rhijn, verdediger bij Ajax, maakt zijn borst nat voor een drukke periode. “Er komen de komende tijd veel wedstrijden aan met vaak drie wedstrijden binnen een week”, zegt hij met het oog op de verplichtingen in de Champions League. “We zijn als elftal nog niet stabiel genoeg qua niveau dat we kunnen zeggen dat we een bepaald niveau zeker zullen halen. Dat is een mooi streven de komende maanden om dat wel te laten zien.”

Programma Eredivisie speelronde 9:

Zaterdag 18 oktober 2014
18:30 PSV – AZ
18:30 Willem II – Vitesse
19:45 Feyenoord – Heracles Almelo
20:45 NAC Breda – ADO Den Haag
20:45 FC Twente – Ajax

Zondag 19 oktober 2014
12:30 SC Heerenveen – SC Cambuur
14:30 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle
14:30 FC Dordrecht – FC Utrecht
16:45 FC Groningen – Excelsior

Uitslagen Eredivisie speelronde 8:

Ajax – PEC Zwolle 0-0
AZ – FC Twente 2-2
Feyenoord – FC Groningen 4-0
PSV – Excelsior 3-0
FC Utrecht – Go Ahead Eagles 2-3
SC Cambuur – FC Dordrecht 4-1
Willem II – SC Heerenveen 2-1
Heracles Almelo – NAC Breda 6-1

Eredivisie Nieuws

Back To Top