Ga naar hoofdinhoud
Chagrijn bij Ajax en PSV. Uitslagen Eredivisie voorspellen | Getty

Speelronde 4, programma Eredivisie. In speelronde vier van de Eredivisie krijgt koploper Feyenoord het Rotterdamse broertje Excelsior op bezoek. PSV speelt thuis tegen FC Groningen en Ajax speelt uit versus Go Ahead Eagles.

Feyenoord – Excelsior (zaterdag 19:45)

Drie gespeeld, negen punten: het seizoen had niet beter kunnen beginnen voor Feyenoord. Tegen Excelsior is er een grote kans dat de teller oploopt naar twaalf punten. Feyenoord won tenslotte de zes vorige ontmoetingen met Excelsior. Niet met zuinige cijfers ook, want het totale doelsaldo over die periode is 20-6. Daarnaast won Feyenoord de zeven recentste thuiswedstrijden tegen Excelsior en heeft de club, het einde van vorig seizoen meegeteld, al vijf speelronden op rij geen tegengoal gekregen.

PSV – FC Groningen (zondag 12:30)

De fans van Groningen zullen op zondag de wekker moeten zetten om tijdig in het Philips Stadion te geraken. De match begint al om half een des middags, dus het is te hopen dat FC Groningen op tijd wakker wordt, want tot nu toe hebben de noorderlingen nog nul punten verdiend. Bij alle drie verliespartijen stond Groningen in de rust al achter.

PSV heeft vier van de zes laatste duels tegen Groningen gewonnen en er eentje verloren. Ook thuis in Eindhoven vond die verdeling plaats en werd er bovendien veel gescoord: achttien keer door PSV, acht keer door Groningen. Kortom, gemiddeld zo’n 4,5 doelpunten per treffen. PSV was in dertien van de zestien laatste thuisduels tegen Groningen de sterkste.

Go Ahead Eagles – Ajax (zondag 14:30)

Peter Bosz staat al na een paar weken onder grote druk. De nieuwe trainer van Ajax heeft na drie eredivisieduels pas vier punten bijgeschreven en werd midweeks hardhandig uit de Champions League gehouden door Rostov (4-1). Er moeten drie punten komen, het liefst met een lekker ruime score.

Meestal lukt dat wel tegen de Eagles. Ajax won in de twee vorige jaren dat de Eagles in de Eredivisie uitkwamen alle vier duels. Bovendien begon de club niet zo best: ADO won met 3-0, NEC pakte een punt (2-2) en Sparta won met 1-0.

Programma Eredivisie speelronde 4

Speelronde 4
vrijdag 26 augustus
NEC1-1FC Groningen
zaterdag 27 augustus
Go Ahead0-1Sparta
Vitesse2-2RKC
Feyenoord4-0FC Emmen
sc Heerenveen2-1Fortuna Sittard
zondag 28 augustus
FC Utrecht0-2Ajax
Excelsior1-6PSV
FC Volendam1-0FC Twente
SC Cambuur0-1AZ
Back To Top