Ga naar hoofdinhoud
Speelronde 17 Eredivisie PSV Getty

Programma Eredivisie, speelronde 17. De zeventiende speelronde is de laatste van 2015. De Eredivisie gaat kort op vakantie, wat de vraag opwerpt: sluit Ajax of Feyenoord het jaar af als koploper: Ajax speelt thuis tegen De Graafschap, Feyenoord komt voor de winterstop op bezoek bij NEC.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 2016.

Ajax heeft 38 punten, twee meer dan Feyenoord en drie meer dan PSV. De Brabanders hebben een minuscuul kansje op de titel “winterkampioen”, maar dan moet PSV winnen van PEC en het significant lager doelsaldo (plus 22 versus Ajax’ plus 33) opschroeven.

Lees ook: programma Feyenoordprogramma PSV

PSV – PEC Zwolle

Succes is vermoeiend, zo zullen de mannen van Phillip Cocu ondervinden. De partij tegen PEC is alweer de vijfde binnen veertien dagen. De landskampioen krijgt iets te veel tegengoals. Zo is bijvoorbeeld pas viermaal een eredivisieduel afgesloten met een “clean sheet”, terwijl Feyenoord dat al zesmaal deed en Ajax zelfs negen keer.

Nu voetbalt PSV ook met het vertrouwen dat het Luuk de Jong er altijd wel eentje in ramt, of zoals in de afgelopen weken anders Davy Pröpper wel. Van de achttien teams in de Eredivisie is PSV de enige die aan het eind van een match nog nooit “nul” op het scorebord had staan.

Dit zou een potentiële bananenschil kunnen zijn voor Cocu. PEC Zwolle heeft echter liefst vijf mannen met eerdere eredivisie-speelminuten in de ziekenboeg zitten en Thomas Lam is geschorst.

Ajax – De Graafschap

De afsluiter van het weekend is Ajax in de Amsterdam ArenA tegen hekkensluiter De Graafschap. Top tegen bodem, een aardige manier om het kalenderjaar mee uit te zwaaien. Of het voor de Achterhoekers een vrolijke bedoening wordt, valt te bezien. Ze verloren al veertien van hun zestien partijen en reizen af zonder Jasper Heusinkveld, Thijs Bouma en Alexander Bannink.

De Amsterdammers wonnen de zes vorige duels tegen De Graafschap en telkens was het verschil minstens twee goals. Gevoegd bij het feit dat Ajax al drie thuiswedstrijden op rij in de competitie minstens viermaal scoorde, ziet het er somber uit voor de gasten.

Lees ook: programma De Graafschapprogramma Eredivisie Ajax

Programma Eredivisie speelronde 17

Vrijdag 18 december
20.00 Vitesse – FC Twente

Zaterdag 19 december
18.30 AZ – FC Utrecht
19.45 PSV – PEC Zwolle
20.45 Heracles Almelo – FC Groningen

Zondag 20 december
12.30 Excelsior – SC Cambuur
14.30 NEC – Feyenoord
14.30 sc Heerenveen – ADO Den Haag
14.30 Willem II – Roda JC Kerkrade
16.45 Ajax – De Graafschap

Back To Top