Ga naar hoofdinhoud
Ajax programma eredivisie 2015 vi image

Programma Eredivisie speelronde 1 uitslagen. PSV heeft tegen ADO Den Haag zijn eerste punten verloren. Na 90 minuten stond het 1-2 en zag het voor de Eindhovenaren goed uit. Maar diep in de blessure tijd werd er een vrije trap gegeven. De ADO Keeper Martin Hansen ging mee naar voren. Martin Hansen schoot de bal met zijn hak in het doel. Het doelpunt gaat de wereld over als “de goal van het jaar” Martin Hansen verteld in een interview dat het instinctief geschoten was.

Heerenveen heeft wel zijn eerste drie punten gehaald door te winnen van De Graafschap.

ADO Den Haag – PSV 2-2
sc Heerenveen – De Graafschap 3-1

Ajax en Feyenoord winnen

Ajax en Feyenoord hebben afgelopen weekend gewonnen tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie, seizoen 2015 – 2016. Dinsdag speelt landskampioen PSV uit tegen ADO Den Haag.

Speelronde 1 Eredivisie, rommelig begin

Het is een rommelige openingsweek voor de Nederlandse competitie. Vanwege acties en stakingen van de politie werden diverse duels afgelast en verplaatst. Toch gaven ook diverse speelsteden het goede voorbeeld, door ondanks de afwezigheid van agenten de geplande match door te laten gaan. Via de inzet van extra stewards en verkeersleiders werden die duels in goede banen geleid.

Feyenoord vierde zaterdagavond de terugkeer van Dirk Kuyt, die negen jaar geleden De Kuip verliet voor een rijke loopbaan die hem voerde langs Liverpool en Fenerbahce. Het was meteen raak voor de Katwijker, want in de 81e minuut scoorde hij tegen zijn oude club Utrecht de 3-1. Het werd in de slotsecondes nog 3-2, maar Feyenoord haalde dus drie punten binnen.

Ajax had na een miserabele waarin supporters flink op de proef werden gesteld, al snel weer iets om voor te juichen. Rapid Wien bleek in de voorronde van de Champions League een maatje te groot voor de Amsterdammers (2-2 uit, 2-3 thuis), maar het door uitgaande transfers uitgeklede AZ werd vlot weggespeeld: 0-3.

Man van de wedstrijd was de twintigjarige Anwar El Ghazi, die de eerste twee goals produceerde en ook nuttig werk leverde met dribbels en slimme passes. Hij werd al binnen het uur naar de kant gehaald. Nemanja Gudelj, nota bene afkomstig van AZ, bezegelde in de veertigste minuut het lot van de Alkmaarders.

Kijk hier voor de uitslagen Eredivisie seizoen 2015 2016.

ADO Den Haag – PSV

Het duel tussen ADO Den Haag en PSV lijkt een recept te zijn voor bovengemiddeld veel goals. In 21 van de 23 vorige confrontaties maakten de Brabanders minstens twee treffers tegen de Haagse ploeg. Daarnaast won PSV vijf van de zes vorige bezoekjes aan de Hofstad en werd in die reeks liefst 22 keer gescoord (plus vijfmaal door ADO).

De eerste prijs van het seizoen is al binnen voor PSV, na de 0-3 overwinning op Groningen waarmee de Johan Cruyff Schaal werd veroverd. De landskampioen is na het falen van Ajax de enige Nederlandse deelnemer in de nieuwe editie van de Champions League. Kijk hier voor het Programma van PSV.

Programma Eredivisie speelronde 1

Dinsdag 11 augustus
18:30 ADO Den Haag – PSV
20:45 Heerenveen – De Graafschap

Woensdag 12 augustus
18:30 FC Groningen – FC Twente
19:45 PEC Zwolle – SC Cambuur
20:45 NEC – Excelsior

Uitslagen Programma Eredivisie speelronde 1

AZ – Ajax 0-3
Willem II – Vitesse 1-1
Roda JC – Heracles Almelo 3-1
Feyenoord – FC Utrecht 3-2
ADO Den Haag – PSV 2-2
Heerenveen – De Graafschap 3-1
FC Groningen – FC Twente 1-1
PEC Zwolle – SC Cambuur 2-2
NEC – Excelsior 1-0

Back To Top