Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie | Interlandperiode klaar, op naar de competitie

Het gaat Sparta momenteel niet voor de wind. De promovendus staat zestiende in de Eredivisie en zal de komende speelrondes dus het degradatiespook uit Het Kasteel moeten verjagen. Opvallend genoeg heeft de directie een potentiële investeerder ook zijn stadion uitgehouden.

Woensdag meldden diverse media dat een Japanse zakenman de mogelijkheden bij Sparta kwam peilen. Volgens bestuursvoorzitter Rob Westerhof is de Japanner vriendelijk medegedeeld dat Sparta geen interesse heeft in externe investeerders.

Eredivisie Sparta – investeerder Japan

Volgens hem ging het bod om 51 procent van de Sparta aandelen. “Nog los van het feit dat in onze statuten is vastgelegd dat er nooit een partij voor meer dan de helft eigenaar mag worden, heb ik direct nee gezegd”, verklaart Westerhof. “Gewoon omdat ik denk dat een club er bij gebaat is als die bestuurd wordt door clubmensen.”

De vraag is hoe lang Alex Pastoor nog een van die clubmensen is. De trainer peurde uit de vorige tien competitiewedstrijden slechts twee punten. Zijn focus is verdeeld over twee doelen: “Dat zijn handhaving en de beker winnen.” Hij bekommert zich niet om zijn baan. “Het staat volgens mij zelfs in de Sparta-mars: in voor- en tegenspoed, aan je werk blijven”, aldus Pastoor.

Onana: Ajax onbetwiste nummer één

Voor dit seizoen kende niemand in Nederland André Onana. Inmiddels is hij vaste waarde onder de lat bij Ajax en ligt er een langer contract voor hem klaar. Makkelijk ging het niet. Aanvankelijk was hij begin 2015 gehaald voor de breedte, maar door het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona en de blessure van Tim Krul schoof hij ineens door.

“Op de eerste dag vroeg ik mijn zaakwaarnemer: Wat doe ik hier?”, erkent Onana, die het vooral moeilijk had met het koude weer. Zijn zaakwaarnemer hield hem voor dat de Eredivisie kan fungeren als een serieuze springplank. Dat ziet hij inmiddels ook in: “Ik denk dat het goed is om me nog een aantal jaren bij Ajax te ontwikkelen”.

Spijt dat hij afzegde voor de Afrika Cup heeft hij niet, ondanks dat zijn moederland Kameroen de hoofdprijs pakte. “Kameroen heeft nu geen keepers die op topniveau spelen. Daarom moet ik me bij Ajax verder ontwikkelen om mijn land later goed te vertegenwoordigen.”

Wedden op de Eredivisie

Weet Sparta nog de bodem van de Eredivisie te verlaten? Bookmaker 888Sport schat het fifty fifty in of Sparta bij de laatste drie eindigt. Kortom, een finish als zestiende, zeventiende of achttiende noteert @2.00. Lees ook: wedden op eredivisie.

Back To Top