Ga naar hoofdinhoud
Sparta - FC Twente: pakken de Rotterdammers die kostbare punten?

Zondag om 14:30 uur spelen Sparta en Willem II tegen elkaar op het Kasteel. Beide clubs voelen het degradatiespook in de nek hijgen. Sparta staat stijf onderaan met elf punten uit twintig duels en Willem II heeft veertien punten met zeventien punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Sparta – Willem II

De Rotterdammers en Tilburgers hebben punten nodig. En snel ook. In de laatste zes speelronden werden de donderwolken boven de twee alleen maar grauwer. Sparta haalde in die periode exact nul punten en Willem II deed het met drie ook bij verre niet goed genoeg om omhoog te kunnen kijken. Sparta krijgt bovendien enorme ladingen tegengoals om de oren: twintig in die zes vorige speelronden en 43 in totaal. Als je, zoals Sparta, de laagste productie en het hoogste aantal tegentreffers hebt, dan is er niks meer om je aan vast te houden.

Wat opvalt bij Willem II is dat de Brabanders in de helft van de twintig competitieduels tot nu toe met 1-0 voorstonden. Toch werden uit die tien winnende situaties maar elf punten gehaald. Waar kan dat aan liggen? Wat het nog vreemder maakt is dat die voorsprongen vrij snel ontstonden en ook vrij snel omgebogen werden in een achterstand. Alleen Roda JC heeft langer (qua totale aantal minuten) tegen een achterstand aangekeken dan Willem II. Bij Sparta weten ze overigens amper wat het is om voor te staan want dat is nog maar 184 minuten in totaal voorgekomen.

Recept voor een gelijkspel

We hebben hier dus een ploeg die zelden op voorsprong komt tegen een ploeg die geen voorsprong vast kan houden. Een recept voor een gelijkspel? Dat gebeurde in elk geval in drie van de laatste zes onderlingen ontmoetingen, Willem II won de andere drie keer. Thuis won Sparta nog wel twee keer van de laatste zes keer dat Willem II op bezoek kwam (ook tweemaal winst WII en totale doelsaldo 8-8).

Sparta heeft op de wedstrijddag al negen dagen kunnen rusten, trainingen uitgezonderd. Willem II moest daarentegen donderdag nog in de KNVB Beker uitkomen. Dat is zeker bij een uitwedstrijd en bij een smalle selectie een nadeel.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Sparta – Willem II? Sparta is de zwakke favoriet op 2.25, gelijkspel noteert 3.35 en winst Willem II 3.10. We gokken op een kwaliteitsarme vechtmatch met weinig goals. De bet “minder dan 2,5 goals” noteert 2.07.

Back To Top