Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellingen Sparta Bart Vriends is blij met komst Dick Advocaat Getty

Bij Sparta is Dick Advocaat aangesteld als puinruimer. Alhoewel de Kleine Generaal in zijn afgelopen baantjes zelf vaak de brokkenpiloot was, hoopt de Rotterdamse club dat de ervaren trainer hen uit de degradatiezorgen haalt en houdt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Bart Vriends – Sparta – Dick Advocaat

Voor enkele spelers is de komst van Advocaat, die vorig jaar verzuimde om Oranje naar het WK 2018 te loodsen, het signaal dat er weer wat mogelijk voor ze is in de basis van Sparta. Bart Vriends werd eind vorig jaar bijvoorbeeld te verstaan gegeven dat hij uit mocht kijken naar een andere club. De verdediger verwacht dat hij zich bij de onbevooroordeelde Advocaat in de kijker kan spelen. “Het is nu aan mij om te laten zien waar ik hoor en wat dat betreft is dit wel een blanco pagina. Kwaliteit zal uiteindelijk bovendrijven.”

Misschien was George Dobson even zelfverzekerd, maar de middenvelder heeft inmiddels noodgedwongen afscheid genomen van de club. De 20-jarige speler kwam afgelopen zomer over van West Ham en blijft steken op vijf optredens.

Luuk de Jong wil toch nog weg

Spits Luuk de Jong leek zich gaandeweg de eerste competitiehelft weer terug te knokken bij PSV. De topscorer van 2016 kan ondanks een belabberd vorig seizoen rekenen op het nodige krediet bij trainer Cocu. Dat hij in de zomer geïnteresseerd was in de flirts van Bordeaux is begrijpelijk. Waarom hij op dit moment ook toe lijkt te willen happen op de avances van het Mexicaanse Club America is lastiger te begrijpen.

Wellicht heeft de komst van Maximiliano Romero iets te maken met zijn drang om te verkassen. Het achttienjarige talent is deze winterstop aangetrokken, al zou de 27-jarige De Jong als hij een beetje zelfvertrouwen over heeft toch niet hoeven vrezen dat zo’n blaag hem direct in de vergetelheid zal spelen. Maar wellicht ook snakt De Jong naar een spannend buitenlands avontuur.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? PSV speelt op 21 januari uit tegen Heracles en noteert bij bookmaker Mr Green 1.34 voor winst. Gelijkspel staat op 4.90 en winst van Heracles op 8.50. Als Luuk de Jong er nog bij is ramt hij er vast eentje in; een goal van hem noteert 1.98.

Back To Top