Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Fortuna Sittard - AZ Eredivisie: dat wordt winst of gelijkspel in Limburg | Getty

Sparta – Heracles. Zondag 6 mei om 14:30 uur komen Sparta en Heracles tegen elkaar uit in de laatste speelronde van de Eredivisie. De Rotterdammers staan op plek zeventien en zullen daar hoogstwaarschijnlijk ook eindigen, aangezien Roda drie punten meer heeft en een beter doelsaldo (+8).

Heracles sluit een evenwichtige campagne af op een tiende, elfde of twaalfde plek, sowieso onvoldoende om voorrondes voor de Europa League te mogen spelen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Sparta – Heracles Eredivisie 2017 2018

Sparta heeft in de vorige zes speelronden zes punten bij elkaar gesprokkeld en is over acht duels bekeken bezig met een flinke inhaalrace. Daarin werd gemiddeld per speelronde 1,5 punt gepakt, terwijl het algemene gemiddelde 0,82 punt per competitiewedstrijd is. Overigens presteren de vier onderste clubs op de Eredivisie ranglijst over de acht vorige speelronden bekeken allemaal beter dan hun algemene puntgemiddelde, alsof de paniek ze nu pas wakker heeft gemaakt.

Heracles zit qua punten in de vorige acht partijen op zijn algemene niveau, al is over alleen de vorige zes speelronden bekeken de oogst wel heel mager met drie punten. In uitwedstrijden maken de Tukkers er al het hele seizoen een potje van: acht punten uit zestien trips. Dat is het niveau van de degradatieklanten (en zelfs fors slechter dan Roda uit).

Meer op het spel voor Sparta

Voor Sparta staat er al met al iets meer op het spel dan de gasten en de Kasteelclub kan ook terugkijken op een beter onderling record tegen Heracles. Althans, als we alleen naar thuiswedstrijden kijken, want Sparta won drie van de zes vorige keren dat Heracles langs kwam en speelde driemaal gelijk (doelsaldo 8-3). Alle zes vorige onderlinge confrontaties leverden voor beide clubs twee zeges op (saldo 11-9).

Van de zeven matches die Sparta won deed de ploeg dat zesmaal met een marge van slechts een goal. Bij Heracles was het op dat gebied ook geen grote weelde, met acht van de tien zeges behaald via de kleinst denkbare marge. Daar staat tegenover dat als deze teams verliezen, het in meer dan de helft van de gevallen met meer dan een treffer verschil is.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Sparta – Heracles? Sparta staat voor winst op 2.05, gelijkspel levert je 3.70 per ingezette euro op en winst van Heracles 3.30.

De statistieken wijzen niet eenduidig een bepaalde richting op. Laten we inspelen op de zwakke resultaten uit van Heracles; de tip is dat Heracles minder dan twee goals maakt op 1.71. Ook interessant is minder dan vier goals in totaal, under 3,5 staat bij de bookmakers op 1.76.

Back To Top