Ga naar hoofdinhoud
Een Ajax zonder zelfvertrouwen wordt geen landskampioen

Zondag om 14:30 uur speelt Sparta op het Kasteel tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan na twaalf speelronden veertiende in de Eredivisie met elf punten, de Domstedelingen vijfde met twintig punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Sparta – FC Utrecht Eredivisie

Voor Sparta is de huidige positie niet zo onverwacht, al zal men in de directiekamer wel graag zien dat het gat richting de degradatiezone wordt vergroot. Na dit weekend kan de club zomaar bij die gevreesde onderste drie plekken staan. FC Utrecht kon door twee zeges op rij aanhaken bij de subtop, want daarvoor dreigde de club richting middenmoot te zakken. Terwijl het Eredivisie seizoen zo opbeurend was begonnen. Hier en daar werd geopperd dat trainer Erik ten Hag misschien iets te veel vroeg van zijn spelers.

Sparta heeft uit de vorige zes speelronden zes punten gehaald, Utrecht elf. Thuis gaat het wat moeizaam bij Sparta met acht punten uit de zes laatste optredens voor eigen publiek, terwijl de aanhang van Utrecht in den vreemde ook weinig te juichen had met zeven punten uit de laatste zes trips.

Doelpunten gegarandeerd

In de onderlinge duels heeft FC Utrecht al een tijdje de overhand. Van de zes recentste clashes won Utrecht er vier en tweemaal werd het gelijk. Het totale doelsaldo over die periode is 5-13. Op het Kasteel won Sparta nog wel twee van de vorige zes ontmoetingen met Utrecht, al dateren die al uit 2008 en 2009, aangezien Sparta daarna enkele seizoenen in de Jupiler League uitkwam.

Tot nu toe heeft Sparta 91 doelpogingen laten noteren. Dat is vrij weinig, want alleen Willen II en Roda JC deden het slechter. Maar wat de impact van die geringe kwantiteit groter maakt is dat slechts elf procent werd omgezet in een goal. Dat is op NAC na het zwakste rendement van de Eredivisie. Utrecht is met zijn vijftien procent rendement een middenmoter. Wel heeft Utrecht meer spelers die wat speciaals kunnen doen, zoals Zakaria Labyad, die al vijf goals en vier assists verzorgde.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Sparta – FC Utrecht? Sparta staat voor winst op 3.45, gelijkspel noteert 3.70 en winst Utrecht 1.98. We tippen dat er minstens drie goals komen op 1.65. Lees meer: Eredivisie weddenschappen.

Back To Top