Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen - Feyenoord Eredivisie: kan Dick Advocaat blunders voorkomen?

Sergio Padt heeft de nacht van zondag op maandag in een politiecel doorgebracht. Eerder die dag stond hij nog op het veld bij AZ – FC Groningen (3-1) en droeg hij zelfs de aanvoerdersband. Die zal hij na zijn wangedrag in een trein vast moeten inleveren.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Sergio Padt agressief in trein

Het eerste medium dat naar buiten kwam met enkele feiten over Padt die van het padje ging is het Dagblad van het Noorden.

Het begon er allemaal mee dat bij een controle bleek dat hij zonder geldig vervoersbewijs op de trein was gestapt. De krant meldde dat de doelman vervolgens agressief gedrag vertoonde. Daardoor voelden de conducteurs zich zo bedreigd dat ze genoodzaakt waren de deuren te sluiten, zodat in afwachting van de politie Padt niet het vehikel kon verlaten.

Aangifte na klap

Inmiddels hebben twee personeelsleden van de NS aangifte gedaan tegen Padt. Zij rapporteren dat de FC Groningen keeper zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling en belediging. Een woordvoerder van de politie vat het zo samen: “Hij reageerde agressief en sloeg een van de medewerkers”.

FC Groningen aanvoerder van het padt af

Dit alles komt op een wel heel ongelegen moment: FC Groningen staat onderaan de Eredivisie en juist als aanvoerder wordt Sergio Padt geacht binnen en buiten het veld het correcte voorbeeld te geven. De match tegen AZ was qua discipline en sportiviteit al geen hoogtepunt, want Groningen spelers Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic kregen beiden rood.

Straf zit er aan te komen

In de loop van maandag kwam Padt op vrije voeten, waarna de clubleiding klaarstond om zijn kant van het verhaal te horen. Dat er een straf aan zit te komen laat zich raden. Vorige week gaf Padt in het programma FC Afkicken aan dat hij momenteel weinig lol beleeft bij de noorderlingen. “Als je presteert, heb je automatisch plezier. Als je verliest, kom je maandag met een rotgevoel naar de club”, zo legt hij uit.

“Bij mij is alles van het resultaat afhankelijk. Tot nog toe heb ik nog niet veel plezier gehad.” Het treinpersoneel nu ook niet.

Frenkie de Jong naar Real Madrid?

Een andere verliezer van het weekend was Ajax en zijn jonge groeibriljant Frenkie de Jong. Dat hij geen centrale verdediger kan zijn tegen topploegen is nu overduidelijk. Maar op het middenveld en verderop het veld twijfelt niemand aan zijn kwaliteiten. De Telegraaf meent te weten dat Real Madrid liefst 80 miljoen euro klaar heeft liggen voor een transfer. Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun weet echter van niets.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op Eredivisie ronde 8? FC Groningen ontvangt FC Utrecht. Groningen is licht favoriet met een quotering van 2.55. Inzetten op winst van Utrecht levert je 2.75 x je inleg op bij een goede voorspelling. De weddenschap ‘beide teams scoren’ met een odd van 1.58 lijkt redelijk veilig.

Back To Top