Ga naar hoofdinhoud
FC Emmen - Ajax zaterdag: minstens vier goals zaterdag in Drenthe

Hirving Lozano moet nog twee van zijn drie wedstrijden schorsing uitzitten en dat is definitief. PSV had de mogelijkheid om voor dinsdag nog beroep aan te tekenen bij de Tuchtcommissie van de KNVB maar heeft besloten om het maar te laten zoals het is.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Schorsing Hirving Lozano – PSV

De Mexicaanse smaakmaker van de Eredivisie is bestraft voor een beweging met zijn ellenboog in de match tegen Heerenveen van twee speelronden geleden. Naar zeggen van PSV had hij niet de intentie om zijn tegenstander een stoot te geven en poogde hij slechts om zich los te maken en weg te draaien. Misschien is dat waar, misschien ook niet, maar het uiteindelijke effect was dat hij een aardig smakje uitdeelde. Een eigen goal maken spelers ook niet met opzet, toch telt ‘ie mee, en zo moeten sommige overtredingen ook ongeacht de intentie meetellen.

Zou de absentie van Lozano tegen FC Utrecht (thuis) en Willem II (uit) de competitie weer wat spanning terug kunnen geven? Nu Luuk de Jong zijn vizier weer op scherp heeft en Gaston Pereiro zichzelf het leplazarus werkt om zich in het team van Uruguayaan voor het WK 2018 te spelen, is Hirving Lozano sowieso minder nodig dan in de eerste competitieweken. Toen moest hij de kar trekken, inmiddels is de sfeer totaal omgeslagen bij PSV en blinkt er telkens een ander uit.

Komende speelrondes PSV

De komende negen tegenstanders van PSV in de Eredivisie behalen gemiddeld 1,35 punt per wedstrijd (ervoor aangepast of PSV ze thuis of uit treft). Dat cijfer is een maat voor hoe lastig het programma van de Brabanders nog is. Bij Ajax is het gemiddelde aantal punten per speelronde voor de negen aankomende tegenstanders 1,42; kortom, een iets zwaarder parcours. Overigens krijgt FC Groningen van alle clubs het zwaarste programma voor de kiezen met 1,63 punt per tegenstander.

Ruud Boymans terug bij FC Utrecht

Wat de komende weken betreft zal FC Utrecht zich geen zorgen maken over scoren. Goalkanon Ruud Boymans is namelijk teruggehaald. De 28-jarige spits maakte in zijn 24 vorige duels voor Utrecht liefst 19 treffers. Hij traint eerst mee met Jong Utrecht en hoopt spoedig klaar te zijn voor een comeback. Zijn huidige gemiddelde voor FC Utrecht is een goal per 80 minuten. Dat is bijna het beste gemiddelde ooit voor een eredivisiespeler. Het record staat op eens per 73 minuten van Afonso Alves, ex-Heerenveen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Beide hierboven genoemde ploegen spelen dit weekend dus tegen elkaar. PSV is favoriet voor de winst op 1.36, gelijkspel levert je 5.10 per ingezette euro op en winst van FC Utrecht 7.50.
Treffers hangen in de lucht en de over 2,5 goals is interessant op 1.53 maar het kan nog een tikje hoger met de weddenschap dat beide teams scoren op 1.78.

Eredivisie Nieuws

Back To Top