Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen verliest in Eredivisie Getty

Het is net alsof Reza Ghoochannejhad en Stijn Schaars zondagmiddag niet in het veld stonden toen sc Heerenveen van Vitesse verloor met 0-4. Beide spelers zijn totaal verbijsterd, verbluft en geshockeerd.

Waren ze dat maar al na zeventien minuten, toen Rashica met zijn openingstreffer de slachtpartij inluidde. Dan hadden ze er misschien tijdig wat tegen gedaan.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

sc Heerenveen Eredivisie

De Friese club had bij winst op de Gelderse ploeg naar plek vier van het Eredivisie klassement kunnen klimmen. Nu blijven ze op plek zeven hangen terwijl hun beulen naar de derde plek stijgen. “Verliezen is nooit leuk, maar de manier hoe dat vandaag gebeurd is, dan kan echt niet”, zei spits Reza. “We speelden onder ons niveau. Daardoor hebben we de wedstrijd weggegeven.”

Aanvoerder Stijn Schaars wist ook al niet wat er nou precies was gebeurd. “Ik weet niet wat we hadden”, sprak de veteraan. “Dit was voor ons een offday. Vitesse heeft ons op alle fronten afgetroefd. Het lijkt erop dat het vertrouwen bij ons even weg is.” Ook bestempelde hij Heerenveen als “jonge ploeg”, wat met een gemiddelde van 23,9 jaar in de basiself ook wel zo is, maar uitzonderlijk jong is dat ook weer niet.

Flink aantal tegengoals

Ook vorig Eredivisie seizoen kwam het bij de Friezen opmerkelijk vaak voor, dat als er werd verloren, de marge gelijk pijnlijk opliep. Zo kreeg de ploeg toen in vijf eredivisieduel minstens vier tegengoals, samen met PEC het record.

Sowieso was het open huis in matches waarbij sc Heerenveen betrokken was: in 71 procent van de speelronden vielen er bij hun matches minstens drie goals, de hoogste score van vorig seizoen. En in het huidige seizoen staat de club op die ranglijst momenteel gedeeld eerste met 78 procent.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Heerenveen – AZ

Er is dus simpelweg tactisch iets mis bij Heerenveen. Trainer Jurgen Streppel vergt offensief te veel van zijn mannen. Ze kunnen dat niet leveren en zetten ondertussen achterin de deuren wijd open. Dat leidt tot doelpuntrijke wedstrijd op waarin de club totaal geen controle heeft. Een doelsaldo van min vijf na negen duels hoort niet bij een subtopper.

Wedden op eredivisie? Komend weekend speelt sc Heerenveen thuis tegen AZ. Heerenveen noteert 2.35 op winst, gelijkspel 3.80 en AZ 2.65. Minstens drie goals heeft de lagere notering van 1.46 bij bookmaker Mr Green, maar is wel redelijk safe.

Back To Top