Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie vandaag: Ajax - Willem II en AZ - Fortuna Sittard

Vandaag worden er twee wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Om 18:30 uur trappen Excelsior en Utrecht af in Rotterdam en om 20:45 uur beginnen Heerenveen en Sparta in Friesland.

Morgen is het in de doordeweekse speelronde de beurt aan Ajax en Feyenoord. PSV komt donderdag als laatste in actie.

Excelsior – FC Utrecht

Beide teams zullen redelijk tevreden het weekend uit zijn gekomen. Met name FC Utrecht had weinig te mopperen na de 2-0 zege op Willem II, waardoor de Domstedelingen zelfs naar de vierde plek van de Eredivisie ranglijst slopen en een gaatje van vijf punten richting Vitesse handhaafden. Sebastian Haller voegde een goaltje toe aan zijn totaal, dat nu op twaalf staat. Hij lijkt zijn totaal van vorig seizoen, negentien, echter niet te gaan evenaren.

Excelsior probeert uit de greep van de degradatiezone te blijven en daarom was het puntje uit tegen PEC Zwolle (1-1) welkom, al boekten concurrenten ADO Den Haag en Go Ahead Eagles wel overwinningen.

FC Utrecht won drie van de laatste zes ontmoetingen met Excelsior en verloor er eentje, terwijl de Rotterdammers thuis twee van de vorige zes duels wonnen en er drie verloren van Utrecht. Het totale doelsaldo over die zes duels in Stadion Woudestein is 8-9.

Heerenveen – Sparta Rotterdam

Beide teams verloren in het weekend, wat voor sc Heerenveen betekent dat de posities voor Europese tickets uit zicht raken en dat Sparta juist in de gevarenzone dreigt te glippen. Voor Sparta was de 0-2 tegen PSV allicht niet zo’n grote schok en de club doet het met tien punten uit de laatste zes Eredivisie speelronden verder prima. Heerenveen is echter gevaarlijk aan het zwalken, kreeg met 4-1 klop van Heracles en haalde in de laatste zes eredivisieduels maar vier punten.

De Friezen wonnen vier van de laatste zes confrontaties met Sparta en verloren er twee. Die verdeling trad ook op in het Abe Lenstra stadion, met een totaal doelsaldo van 16-6. Toevallig is zestien ook het aantal goals dat Heerenveen in die zwakke vorige zes competitiewedstrijden tegen kreeg. Alleen Roda deed het in die periode slechter (zeventien).

Wedden op Eredivisie

Excelsior staat op 3.45, gelijkspel op 3.50 en winst van Utrecht op 2.06. Heerenveen noteert voor winst 1.64, gelijkspel 4.00 en winst van Sparta 4.80. We tippen dat beide teams scoren op 1.65 bij bookmaker 888Sport. Lees ook: eredivisie voorspellen.

18:30 Excelsior – FC Utrecht
20:45 Heerenveen – Sparta Rotterdam

Back To Top