Ga naar hoofdinhoud
Heerenveen – Roda JC Eredivisie programma voetbal Getty

Iets meer dan een maand geleden zag het er nog rooskleurig uit voor sc Heerenveen. Maar de Friezen zijn het helemaal kwijt. Het verrassende Roda JC wil daarvan profiteren.

21 januari 2017: Heerenveen staat stevig op de vierde plaats in de Eredivisie en bevindt zich in de kwartfinale van de KNVB Beker. Een maand en zes wedstrijden later zijn ze gezakt naar plek zeven en zijn ze uitgeschakeld in de KNVB Beker door AZ.

Heerenveen – Roda JC: Jurgen Streppel zoekt ommekeer

Het is de afgelopen vijf weken geen pleziertje geweest, trainer zijn van sc Heerenveen. Jurgen Streppel heeft het zwaar in het hoge noorden. De 4-3 nederlaag tegen PSV was nog een kwestie van pech te noemen, maar het werd er niet beter op. Na de 1-0 nederlaag tegen AZ om de beker, volgden vier Eredivisieduels met als resultaat slechts één punt en één schamel doelpuntje, van het lichtpuntje in donkere dagen Reza Ghoochannejhad.

Toch maakt Streppel zich vooralsnog geen grote zorgen. Want Heerenveen scoort weliswaar moeilijk, kansen creëert de ploeg wel genoeg. “We hebben bij vlagen heel goed gespeeld. Het is een wonder dat wij hier niet hebben gescoord”, zei hij over de 1-0 nederlaag tegen FC Twente van vorige week. “Natuurlijk gaat het in de sport om winnen. En ja, ook ik zie liever een winnend Heerenveen. Maar ik maak me pas zorgen als we geen kansen meer creëren. Het is een kwestie van tijd voordat de ballen bij ons weer in het netje gaan.”

Roda JC: elke week weer verrassend

Hoe anders is het verhaal van Roda JC. Op diezelfde 21 januari stond Roda troosteloos onderaan in de Eredivisie, met slechts 8 gescoorde goals in 18 wedstrijden. De dag erna verloren de Limburgers ook nog met 2-0 van NEC. Maar thuis tegen Excelsior kwam de ommekeer. Roda vergrootte zijn doelsaldo met 50% door een 4-0 zege. Na een verlies tegen Ajax pakte Roda weer een punt tegen Heracles en vorige week drie tegen Go Ahead Eagles.

En dat zelfs zonder al teveel invloed van de nieuwe Zwitserse eigenaar Aleksei Korotaev, want trainer Yannis Anastasiou heeft de door hem aangeleverde spelers nog niet veel gebruikt. Spelers als Mitchell Paulissen, Christiaan Kum, Tom Van Hyfte en Dani Schahin maken gewoon het verschil. Zij hebben Roda JC naar de veertiende plaats in de Eredivisie getild. Maar de veilige zone heeft de ploeg uit Kerkrade nog lang niet bereikt. Drie punten tegen Heerenveen zouden dus nog steeds erg welkom zijn.

Wedden op Heerenveen – Roda JC

Ondanks de sportieve malaise heeft bookmaker 888Sport veel vertrouwen in Heerenveen. De ploeg van Jurgen Streppel staat op 1.54 voor winst, tegenover een enorme 6.10 voor Roda JC. Misschien dus een mooie buitenkans. Als je vertrouwen hebt in weer een goede uitslag voor Roda, kijk dan naar de X/2 bij half time/full time op liefst 12.50. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Eredivisie Programma speelronde 24

Vrijdag 24 februari
20.00 ADO Den Haag – FC Twente

Zaterdag 25 februari
18.30 FC Groningen – FC Utrecht
19.45 Excelsior – Willem II
19.45 NEC – Sparta
20.45 Heerenveen – Roda JC

Zondag 26 februari
12.30 Go Ahead Eagles – Vitesse
14.30 AZ – PEC Zwolle
14.30 Feyenoord – PSV
16.45 Ajax – Heracles Almelo

Back To Top