Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - NAC voorspellen: de laatste strohalm om in Eredivisie te blijven | Getty

sc Heerenveen – FC Emmen, Eredivisie. Zondag om 12:15 uur spelen Heerenveen en  Emmen de lunchwedstrijd te Friesland. Na tien speelronden vinden de Friezen zich terug op plek acht met dertien punten, terwijl de promovendus uit Drenthe zestiende staat met negen punten.

Realiteit dringt door bij FC Emmen

In de eerste negen speelronden van dit Eredivisie seizoen haalde FC Emmen vijf punten en dat kon de fans van de debutanten op het idee brengen dat er dit jaar niet tegen degradatie gestreden hoeft te worden. En misschien ontstonden er in sommige hoofden zelfs al stoutmoedige dromen over de play-offs halen.

Maar inmiddels is de realiteit doorgedrongen. In de vijf speelronden sindsdien werden er maar twee puntjes bij elkaar gesprokkeld, terwijl het doelsaldo inmiddels min veertien is.

Tegengoals FC Emmen

Kijk je naar het lijstje met clean sheets, dan wordt meteen duidelijk waar het probleem ligt bij Emmen. Samen met Fortuna is FC Emmen de enige club die alle tien keren minstens één tegengoal kreeg. En al driemaal liep de ploeg vier of meer tegentreffers op. Daar ligt een opvallende overeenkomst met Heerenveen, dat namelijk ook drie keer minstens vier goals om de oren kreeg en nog maar eenmaal een clean sheet behield.

Veel doelpunten sc Heerenveen

Al een paar seizoenen is SC Heerenveen een garantie voor doelpunten (voor of tegen) en in de eerste tien matches van 2018-2019 maakt de club die reputatie weer eens waar. In zes van die duels vielen er in totaal minstens vijf goals, terwijl het eredivisiegemiddelde op dit punt slechts 27 procent is. Het gemiddelde aantal goals bij sc Heerenveen wedstrijden is 4,7, ook ruim boven het algemene gemiddelde van 3,4.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen sc Heerenveen – FC Emmen

SC Heerenveen en FC Emmen hebben de laatste jaren niet tegen elkaar gespeeld: Heerenveen was een vaste gast in de Eredivisie, Emmen kwam uit in wat toen nog de Jupiler League heette. Wel was er in de zomer van 2016 een vriendschappelijk potje, dat sc Heerenveen won met 5-1. Een flink aantal goals kunnen we ditmaal weer verwachten, al zal het misschien iets anders worden verdeeld dan 5-1.

Wedden op Eredivisie? Heerenveen staat voor winst op 1.50, gelijkspel levert je 4.50 x je inleg op en winst van Emmen 5.75 keer. Minstens vier goals krijgt bij de bookmakers een quotering van 2.38 en ook interessant is dat Heerenveen minstens driemaal scoort op 2.55.

Back To Top