Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - Ajax: Kasper Dolberg de onbetwiste aanvalsleider

Zondag om 14:30 uur speelt Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Ajax. Na dertien duels hebben de Friezen 23 punten vergaard, goed voor plek vier, terwijl Ajax met dertig punten tweede staat.

Heerenveen – Ajax: Amsterdammers momenteel in een flow

Het valt niet te ontkennen dat Ajax momenteel de flow te pakken heeft. De laatste zes speelronden in de competitie leverden veertien punten op, waarbij alleen punten werden gemorst uit tegen Feyenoord en AZ. Dat kan gebeuren en zal niet worden gezien als een misstap.

Ondertussen is spits Kasper Dolberg uitgegroeid tot de onbetwiste aanvalsleider. De 19-jarige Deen heeft na krap 800 minuten speeltijd acht goals gemaakt, waarvan sommige een surplus aan techniek, kracht en koelte verraden. Daarnaast is Hakim Ziyech razendsnel een belangrijke pion op het middenveld geworden.

Bij Heerenveen klappen fans hun handen vooral stuk voor een andere Scandinavische creatieveling, Sam Larsson. De 23-jarige Zweed bereidt goals voor en maakt ze zelf ook: vijf treffers en vier assists,eveneens binnen 800 minuten speeltijd. Hij is de motor achter de fraaie vierde plek, al moet gezegd worden dat AZ en Alkmaar op slechts twee en drie punten volgen.

Schaars ontbreekt bij Heerenveen

Ajax won vijf van de laatste zes ontmoetingen met de Friese club, eenmaal bleef het gelijk. In Heerenveen greep Ajax vier van de vorige zes keren de overwinning en waren er twee puntendelingen. Het doelsaldo over die zes matches is 7-18, oftewel gemiddeld meer dan vier goals per duel.

Stijn Schaars zal bij Heerenveen ontbreken. De routinier, die uitviel tijdens een interland van Oranje, is een nuttig verlengstuk van de coach in het veld. Verdediger Joost van Aken moet dan maar proberen die taak over te nemen. “Druk zetten, duels winnen, vechten voor elkaar. Dat past bij ons”, is zijn voornemen. Ook wijst hij er op dat Heerenveen thuis nog ongeslagen is. Dat klopt, maar Ajax is uit nog ongeslagen.

Wedden op Heerenveen – Ajax

Heerenveen staat op @4.30 voor winst, gelijkspel noteert @3.85 en Ajax @1.80. De historie wijst op veel goals en de huidige vorm van Ajax ook. We tippen over 2,5 goals op @1.70 maar ook over 3.5 goals is interessant, want dat noteert @2.80 bij 888sport.

Back To Top