Ga naar hoofdinhoud
Erkenning Ajax aansprakelijkheid Nouri Getty

Ajax is maandag tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff Arena diep door het stof gegaan. Algemeen Directeur Edwin van der Sar heeft toegegeven dat Ajax aansprakelijk is voor de gevolgen van de niet adequate behandeling van Abdelhak Nouri na zijn hartstilstand / hartritmestoornis op het trainingsveld in Oostenrijk.

De familie van Nouri maakte de zaak begin juni aanhangig bij de arbitragecommissie van de KNVB met als doel dat de club aansprakelijkheid zou aanvaarden voor de ernstige hersenschade die Nouri opliep.

Voetbal voorspellen?

Nouri – Ajax erkent aansprakelijkheid

Van der Sar verklaarde kortgeleden de conclusies van de ‘third opinion’ te hebben vernomen. Ajax liet experts professor Atsma en Schalij van het LUMC, de bekende informatie en de televisiebeelden nogmaals bekijken om ‘duidelijkheid te krijgen daar waar twijfels waren ontstaan’.

De professoren oordeelden onder andere dat er onvoldoende focus was op de hartslag, de circulatie en een eventuele reanimatie en dat de defribillator eerder had ingezet moeten worden.

De conclusies zijn bij Van der Sar hard binnen gekomen en nog voelen nog steeds als een grote schok. Namens Ajax bood Van der Sar Nouri, de familie en naasten diepe verontschuldigingen aan. “Het moet vreselijk frustrerend zijn geweest dat het zo lang heeft geduurd dat onze lezingen uiteen liepen, bovenop het verdriet van wat Abdelhak is overkomen.”

Familie Nouri

Voor de persconferentie lichtte Van der Sar de familie in. “Mijn pijn staat in geen verhouding met die van de familie. De familie was blij dat ik er was. Ik wilde het persoonlijk vertellen. We hebben er 20 tot 25 minuten met elkaar over gesproken, het was een goed gesprek. Het is heel spijtig dat we onze eerste conclusies hebben moeten herzien, maar het allerbelangrijkste is dat er nu duidelijkheid is.”

De familie van Abdelhak Nouri is blij met de erkenning van Ajax en vindt het dapper hoe de club het heeft opgepakt. De familie van Nouri en Ajax hopen nu op een goede en chique oplossing.

De Vries en Kasem sceptisch

“Dat Van der Sar nu zegt dat er nieuwe informatie is, klopt niet”, zegt woordvoerder Kasem. Hij benadrukt dat de familie van Nouri altijd al heeft gezegd dat zij vinden dat Ajax aansprakelijk is en stapte daarom naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Ook collega De Vries is kritisch: “De nieuwe feiten waar Van der Sar over praat zijn er in onze ogen niet. Als Ajax had gewild, had de club veel eerder over de nodige informatie kunnen beschikken. In januari hebben we Ajax al formeel aangeschreven. Het is vervelend dat het vervolgens nog bijna een half jaar heeft moeten duren.”

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.
Back To Top