Ga naar hoofdinhoud
Sam Larsson lijkt niet lang bij Heerenveen te blijven

Vele voetballers hopen in de aanstaande winterstop een stapje hogerop te maken. Een van hen is Sam Larsson van Heerenveen. Hij wil de fans geen valse hoop geven en erkent dat hij over een paar weken plots foetsie kan zijn.

De Zweed maakte tot nu toe vijf goals en vijf assists. Ook vorig seizoen speelde hij zich in de kijker. En met zijn 23 jaar is ook de tijd wel gekomen om de Eredivisie te verlaten voor een grotere competitie. “Het heeft geen zin nu een statement te maken dat ik bij SC Heerenveen wil blijven tot de zomer”, zegt Larsson.

De buitenspeler ligt vast tot medio 2018, wat het voor Heerenveen ook interessant maakt om hem nu van de hand te doen. Dan levert hij meer op dan als het contract zijn einde nadert. Bovendien debuteerde Larsson half november voor het Zweedse elftal. En hoe: hij maakte in een oefenduel uit tegen Hongarije twee goals. Dat zal de interesse van Atalanta, dat naar verluidt hengelt naar Larsson, alleen maar hebben vergroot.

Harry van Raaij: chemie tussen PSV en Cocu is over

Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV, heeft een paar stevige uitspraken gedaan over de landskampioen. Of dat chique is ten opzichte van de directie en de trainer is betwistbaar, want het schept toch wat onrust. Zijn analyse komt er op neer, dat volgens hem de houdbaarheidsdatum van Cocu is verstreken.

“Wat je op een gegeven moment zag, is dat de chemie tussen de trainer en de spelers een keer minder wordt”, zo blikt hij terug op zijn periode als voorzitter. Dat is volgens hem nu ook het geval. Cocu trad in juli 2013 aan en dat lijkt niet lang geleden, maar 3,5 jaar is in het moderne voetbal inderdaad voor trainers een bovengemiddelde duur.

Maar dat is niet alles. Volgens Van Raaij zijn de PSV’ers door de twee landskampioenschappen op rij ook lui geworden. “De spelers van PSV hebben bovendien succes gehad, die wanen zich dan toch een beetje als God in Frankrijk”, besluit hij zijn betoog.

Back To Top