Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Fortuna Sittard Eredivisie

De winterstop moet nog beginnen, maar nu al snakt Ron Jans (trainer van PEC Zwolle) naar een jaartje vrijaf. Het zal wellicht meespelen dat Zwolle na een paar seizoenen van opmars, nu wat zwaardere tijden doormaakt.

Begin 2016 had Jans nog helemaal geen sabbatical year in zijn hoofd. Althans, hij zette naar wij aannemen met frisse zin in de toekomst zijn handtekening onder een nieuw contract. Daardoor is hij tot de zomer van 2017 aan PEC Zwolle verbonden.

Trainer Ron Jans weg bij PEC Zwolle?

Die krabbel is dus misschien weinig waard. Eigenlijk is het niet zo koosjer om na te denken over contractbreuk en om dat dan ook nog publiekelijk te verkondigen. De directie van PEC zal “not amused” zijn. Jans deed zijn uitspraken in het tv-programma peptalk. Hij zei onder meer: “Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu wil. En daar heb ik nog een tijdje voor nodig om te beslissen.”

Daarna doet Jans nog wat uitspraken over dat zijn passie er nog wel is en dat voetballers helpen met beter worden nog steeds zijn grootste drijfveer is. Maar hoe wil hij dat gaan klaarspelen als hij zich min of meer uitgeblust voelt en er tussenuit wil knijpen? “Het zou zomaar kunnen dat ik een half jaar dingen ga doen waar ik nooit aan ben toegekomen”, aldus Jans. Al eens kampioen geworden, Ron? Gaat niet lukken tijdens je sabbatical!

Roda JC trekt de knip

De club van de koempels zit in de problemen. Roda JC uit Kerkrade staat onderaan in de Eredivisie en heeft niet al te veel financiële mogelijkheden. Maar de sportieve situatie dwingt de vereniging om toch geld te spenderen aan nieuwe krachten. En dat terwijl er in de zomer al ruim een elftal nieuwelingen het geelzwarte shirt aan mochten trekken.

Met name de aanvalslinie behoeft versterking. De drie mannen die daarvoor zijn aangetrokken, hebben het vanwege diverse redenen nog niet laten zien. Nestoras Mytides presteert simpelweg niet, terwijl Simon en Dani Schahin geblesseerd zijn. Technisch directeur Ton Caanen kan niets anders dan dit concluderen: “In de eerste week van december maken we de balans definitief op en kijken we wat mogelijk is. Het is duidelijk dat onze spitspositie versterking kan gebruiken.”

Gokken op Eredivisie

Tegen Sparta dit weekend in de Eredivisie krijgt Roda het wederom niet makkelijk. Durf je een gelijkspel te voorspellen, dan kun je 3.75 voor je euro cashen. Sparta is bij bookmaker 888Sport @1.80 favoriet voor de winst. Op winst van PEC tegen Groningen staat de mooie odd van 2.30. De quotering voor een overwinning van FC Groningen is 3.10.

Back To Top