Ga naar hoofdinhoud
Roda JC - ADO Den Haag Eredivisie nacompetitie voorspellingen bookmakers Getty

Ojee: er zijn nog geen punten behaald door Roda JC. De supporters pruimen het niet. Ze eisen tekst en uitleg van de directie.

Dat kan natuurlijk een heel kort gesprek worden. De grote opperbaas van de Limburgse club hoeft alleen maar een printje van de ranglijst in de hand te nemen. En dan, wijzend naar de achttiende plaats en nul punten van de club, te zeggen: “Beste supporters, we zijn gewoon niet goed genoeg. Het team niet, de trainer niet, de begeleiders niet, de directie niet. Volgend jaar beter.”

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Roda JC – platform eist vertrek directeuren

Maar zo gaat het niet in de voetbalwereld. Daar eisen fans het onmogelijke van hun teams. Ajax-fans willen elke match minstens een omhaal, een slalom van eigen doelgebied naar het andere en een hakballetje zien. Feyenoord-fans willen bloed, zweet en tranen op het shirtje zien.

Bij clubs als Barcelona vlieg je er uit als je een keer niet de Champions League-finale haalt. En misschien is dat maar goed ook. Om het hoogste te behalen, moet je naar het hoogste streven. Supporters zijn er om dat streven kracht bij te zetten.

De meest fanatieke fans van Roda JC hebben zich verenigd in “het platform”. Daarin zitten onder meer reguliere bezoekers, ondernemers en oud-spelers. Eerder in de week lieten ze onverzoenlijk weten dat directeur Wim Collard en commercieel directeur Nick Janssen sowieso het veld moeten ruimen.

Indentiteit Roda JC verkwanseld

Vandaag om 19:00 uur is een gesprek gepland en dan zullen de directeuren hun kijk op de situatie geven. Een fijn gesprek zal het vast niet worden. Op Facebook onderstreept de rebellenclub zijn houding: “Het platform blijft echter bij haar standpunt en zal de Raad van Commissarissen en clubeigenaar Frits Schrouff blijven oproepen tot ingrijpen.”

Ook spreken ze hun zorgen uit over “de identiteit” van de club. Die lijkt inderdaad een beetje verkwanseld te worden door de verkoop van de club aan aspirant-eigenaar Aleksei Korotaev. We moeten aspirant als voorvoegsel gebruiken, want de Rus met Zwitserse roots zat vast in Dubai en moet daar zijn verdere proces afwachten. Als die zaak te lang gaat duren of negatief afloopt, zal Roda vermoedelijk de banden met hem verbreken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelling Sparta – Roda

Belangrijker voor de tevredenheid van de Rodafans dan het gesprek, is de komende speelronde uit tegen Sparta. Gaat het tegen de collega-degradatiekandidaat ook mis, dan kan geen gesprek de directie nog helpen.

Wedden op de Eredivisie – Komt er een beetje rust terug in Kerkrade? Sparta is bij bookmaker Mr Green favoriet en noteert 1.83 voor de winst, gelijkspel @3.45 en winst Roda JC  levert je 4.35 per ingezette euro op.

Back To Top