Ga naar hoofdinhoud
Roda JC - PSV Eredivisie: winnaar wedstrijd voorspellen bookmakers Getty

Woensdag 18 april om 18:30 uur speelt Roda JC in Kerkrade tegen landskampioen PSV. De Limburgers staan op plek zestien met 26 punten uit 31 speelronden, twee meer dan Sparta en zes meer dan FC Twente. NAC Breda, de nummer vijftien, heeft dertig punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Roda JC – PSV Eredivisie

Normaliter is voor een degradatiekandidaat die de punten bij elkaar moet schrapen om te overleven het een horrorscenario om de koploper op bezoek te krijgen. Maar de context is veranderd doordat PSV afgelopen weekend de landstitel pakte na de 3-0 zege op Ajax.

Deze wedstrijd is van geen enkel belang voor de Brabanders, die maandag in Eindhoven mochten feesten en op dinsdag hun roes hebben uitgeslapen. Kortom, van een serieuze voorbereiding of van een wezenlijke motivatie is geen sprake, en dan is het nog een uitwedstrijd ook.

Gemiste kans

Afgelopen weekend trok Roda na drie overwinningen op rij aan het kortste eind tegen Groningen (2-1), een gemiste kans om het ook verliezende NAC tot op één punt te naderen. In de laatste acht competitiewedstrijden behaalde Roda 0,84 punt per match, oftewel 0,29 punt per speelronde meer dan het totale gemiddelde.

De eerdere confrontaties tegen toppers in deze jaargang van de Eredivisie leverden thuis een 2-4 nederlaag op tegen Ajax, 0-1 tegen AZ, 1-1 tegen Feyenoord en 1-1 tegen Utrecht.

PSV kampioen – profiteert Roda?

PSV heeft in zijn uitwedstrijden tegen de huidige drie in de bodem gewonnen met 0-2 (Twente) en 1-2 (Sparta). Kortom, Roda doet het zoals te verwachten viel thuis zwak tegen de toppers, maar het is ook weer geen inktzwarte cijferreeks. En PSV won met ook normale uitslagen, geen monsterscores. Gezien de omstandigheden dat PSV al kampioen is sterkt dat het idee dat er voor Roda best iets te halen valt, of dat er in elk geval geen loodzware nederlaag te verwachten valt.

Maar de recente onderlingen ontmoetingen weerspreken die gedachte. Roda verloor vier van de zes vorige matches met PSV en speelde tweemaal gelijk (totale doelsaldo 1-14). Al verandert het beeld heftig als alleen de zes vorige thuiswedstrijden tegen de Eindhovenaren onder de loep liggen: beide twee zeges en een totaal saldo van 8-11.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Roda JC – PSV? PSV staat bij de bookmakers voor winst op 1.40, gelijkspel noteert 5.20 en winst van Roda levert je 6.25 per ingezette euro op. We tippen dat Roda tegen het nog ietwat vermoeide PSV minstens een goal maakt op 1.42, dat er in beide helften goals worden gemaakt op 1.34 en dat Roda niet met twee of meer goals verliest (1,5 goal handicap) op 1.80.

Back To Top