Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - FC Utrecht Eredivisie: toppertje in de Kuip

Feyenoord zal na de winterstop de competitie hervatten zonder Karim El Ahmadi. Hij komt namens Marokko uit op de Africa Cup. Om precies te zijn moeten de Rotterdammer het zonder de middenvelder in de Eredivisie zien te rooien tegen Roda JC, Willem II en NEC.

El Ahmadi zal vermoedelijk volgens elke Feyenoordfan wel tot de drie beste en belangrijkste spelers van de eerste seizoenshelft behoren. De 31-jarige speler kwam in zestien van de zeventien speelronden in actie en was ondanks zijn geschoffel op het middenveld toch ook goed voor vier goals plus een assist.

Trainingsstage Feyenoord

Tijdens de trainingsstage van Feyenoord in het Spaanse Marbella kon trainer Gio van Bronckhorst alvast proberen de lacune op te vullen. In een oefenmatch tegen FC Mainz leek dat aardig te lukken, want er werd met 2-0 gewonnen. Steven Berghuis en Jens Toornstra maakten de goals. Die laatste lijkt cruciaal in het oplossen van “het El Ahmadi-probleem”.

Hoe dan? Volgens de website Tussen de Linies zal de buitenspeler terugzakken naar het middenveld. Op de flanken heeft Toornstra zijn waarde weliswaar bewezen, maar bij balverlies maakt het de Rotterdammers kwetsbaar. Onder meer Tonny Vilhena en Rick Karsdorp zijn namelijk niet heel solide als ze moeten verdedigen met veel ruimte in de rug. El Ahmadi kan dat probleem preventief oplossen door samen met de centrale verdedigers al bij balbezit extra in te zakken, maar dat vermindert dan weer de stootkracht van Feyenoord bij balbezit en offensieven.

Nicolai Jorgensen: landstitel Feyenoord

Als twee snellere buitenspelers worden ingezet, kan Toornstra op het middenveld wat verder vooruit spelen dan El Ahmadi. Op die plek is hij effectiever dan Dirk Kuijt, zoals blijkt uit het feit dat hij drie keer zo vaak ballen onderschept. Overigens hoeft de plek van Kuyt niet in gevaar te komen. Tegen Mainz bestond het middenveld namelijk uit Toornstra, Kuijt en Tonny Vilhena.

Spits Nicolai Jorgensen zal voorlopig ook niet uit de basis van Feyenoord verdwijnen. De Deen weet precies welke teksten de fans van hem willen horen. “De landstitel is onze droom en daar werken we keihard voor. ‘Het kampioenschap is alles voor de club, de fans en de rest.”

Voorspellingen Feyenoord

Wedden op de Eredivisie? Al jaren heeft Feyenoord weinig moeite met Roda JC. De zes laatste confrontaties leverden veertien punten op (vier zeges, twee gelijk). De notering is dan ook een lage 1.37. Gelijkspel noteert 4.80 en winst van Roda 8.00. Voor de landstitel is Feyenoord bij bookmaker 888Sport de favoriet op 1.85.

Back To Top