Ga naar hoofdinhoud
Roda JC - ADO Den Haag Eredivisie nacompetitie voorspellingen bookmakers Getty

Roda speelt zondag 6 mei om 14:30 uur tegen ADO Den Haag in de 34e en laatste speelronde van de Eredivisie. De gastheren staat zestiende en hebben een miniem kansje om de nacompetitie te ontsnappen. Dan moet het gat van drie punten richting NAC worden gedicht en het doelsaldo flink worden opgevijzeld. Het is in alle eerlijkheid een mission impossible. ADO staat negende met een kansje om te klimmen naar plek zeven.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Roda JC – ADO Den Haag Eredivisie

Voor de Limburgers bleek er in de afgelopen jaren weinig te halen tegen de Hagenaren. Van de zes laatste ontmoetingen won ADO er drie en de andere drie keer werden de punten gedeeld. Het doelsaldo was bij elkaar opgeteld 7-12. In Kerkrade wist Roda nog wel bij de laatste zes edities eenmaal te winnen en greep ADO tweemaal de winst (saldo 7-6).

Upgrade Roda

Het vreemdelingenlegioen van Roda heeft in zijn vorige acht speelronden 1,63 punt per match gepakt. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van het algemene gemiddelde van 0,91 punt per competitiewedstrijd. Bij ADO is deze relatieve vorm minder indrukwekkend, in de laatste acht speelronden zitten de Hofstedelingen 0,33 punt onder hun gemiddelde. Dat is een typische trend voor ploegen in de middenmoot, die rustig uitbollen richting de zomervakantie.

Weinig vertrouwen

In de vorige zomer en winterstop is er flink gesleuteld aan Roda en dat kan de hechtheid niet ten goede zijn gekomen. Slechts vier man hebben meer dan tweeduizend competitieminuten in de benen, bij ADO is dat bij acht spelers het geval.

Thuis gaat het de afgelopen weken stroef bij Roda met maar vier punten uit zes optredens en het slechtste doelsaldo in die periode van alle clubs (-9). ADO verricht met negentien punten uit zestien uitwedstrijden geen heldendaden buiten Den Haag. Tegen de andere twee degradatieklanten werd verloren (2-1 tegen Sparta) en net gewonnen (2-2 tegen Twente, goal in de slotminuut). Dat boezemt weinig vertrouwen in.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Roda – ADO Eredivisie. Winst Roda staat bij de bookmakers op 2.80, gelijkspel levert je 3.50 per ingezette euro op en winst van ADO Den Haag 2.38.

Er lijkt wel een resultaatje mogelijk te zijn voor Roda tegen een ADO dat uit niet overtuigde tegen de andere twee staartploegen en een matige vorm heeft. Daar staat tegenover dat Roda het thuis niet best doet en misschien krachten wil sparen voor de onvermijdelijke nacompetitie. De 1.58 op de combinatie van winst Roda of gelijkspel is te laag, daarom tippen we de genereus geprijsde 1.63 op minder dan vier goals.

Back To Top