Ga naar hoofdinhoud
Afscheid Gio en Robin van Persie bij Feyenoord | Getty

Eindelijk! Robin van Persie heeft maandagmorgen zijn krabbel onder een contract bij Feyenoord gezet. Het Legioen werd steeds nerveuzer omdat na allemaal goed nieuws de officiële presentatie van de verloren zoon maar uitbleef. Helaas voor de topscorer aller tijden van Oranje komt hij terecht bij een team in verval. Had hij niet beter jeugdliefde Excelsior kunnen kiezen?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Robin van Persie Feyenoord

Van Persie was als dreumes van vijf jaar al welkom bij Excelsior, terwijl de drempel eigenlijk op zes jaar lag. Kennelijk was zijn talent ook toen al onweerlegbaar. Pas jaren later, in de C-jeugd, stapte hij over naar de grote Rotterdamse broer. En Excelsior is nooit uit het hart van de 34-jarige technicus verdwenen. In 2010 liet hij bijvoorbeeld aan het tijdschrift Hard Gras weten dat hij daar zijn loopbaan af wil sluiten. “Alles draait daar om de liefde voor het spelletje en daar gaat het voor mij ook om”, ronkte hij.

Al vorige zomer kwamen de geruchten over een transfer van Van Persie van Fenerbahce naar Feyenoord op gang. En op dat moment leek dat ook de juiste keus. Feyenoord was immers de kersverse landskampioen en keek uit naar een langverwachte terugkeer in de Champions League. En kijk nu waar de club staat: roemloos uit dat kampioenenbal gedonderd en vijfde in de Eredivisie, maar vijf plekken boven Excelsior.

Minder rendement RvP

Van Robin van Persie wordt nu verwacht dat hij de kloof richting Ajax en PSV dicht met karrenvrachten goals, assists, slalommen, vrije trappen, steekballen en kortom een algehele Superman vertoning. Dat lijkt niet al te reëel, gezien zijn geleidelijke vermindering in rendement van de afgelopen seizoenen. Bij Excelsior zou hij in een veel meer ontspannen sfeer zijn kunsten kunnen vertonen, daar in Kralingen ligt de lat niet nog op landskampioenschaps-hoogte.

Sowieso is het de vraag hoeveel matches en speelminuten het lijf van Robin van Persie nog verdragen. “Van Persie is een speler, en zeker op deze leeftijd, die veel aan de bal moet komen. Dan is de nummer tien positie erg geschikt”, meent Bert van Marwijk, ex-trainer van Feyenoord. Klinkt logisch, maar is dat wel een goed plan als Feyenoord zoveel moeite heeft met het domineren van wedstrijden, waardoor de nummer tien weinig bij het spel betrokken raakt? De tijd zal het uitwijzen, maar de torenhoge hype rondom RvP lijkt een recept voor een flop.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie

Woensdag moet Feyenoord een inhaalwedstrijd uit tegen FC Utrecht voltooien. Feyenoord is favoriet op 2.15, gelijkspel noteert 3.50 en winst Utrecht 3.20. De bookmakers zetten (minstens) een goal van Van Persie op 2.75, maar wij tippen de ‘geen goal voor Van Persie’ op 1.40. Om die bet te winnen moet hij wel ook echt in het veld komen. Meer: voorspellingen Eredivisie.

Back To Top