Ga naar hoofdinhoud
Angelino weg bij PSV, Feyenoord zoekt aanvoerder, De Ligt nog niet weg | Getty

Zondag om 14:30 uur is het weer tijd voor De Klassieker: Ajax tegen Feyenoord. Eerder in de week lieten clubiconen als Willem van Hanegem en journalisten als Hugo Borst zich pessimistisch uit over de kansen van de Rotterdammers. Spelers Robin van Persie en Nicolai Jorgensen temperen nu de somberheid en pompen hun clubgenoten verbaal moed in.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Robin van Persie niet onder indruk van Ajax

De 35-jarige Van Persie, die al sinds het begin van dit seizoen zich het leplazarus werkt en aan de basis staat van zo ongeveer alle offensieve successen van Feyenoord, is niet zo onder de indruk van Ajax. Hij doet de jubelstemming rondom de Amsterdammers en bepaalde spelers, zoals Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, af als een hype. “Dat sentiment dat het allemaal fantastisch is, daar ga ik persoonlijk niet in mee”, zo zegt de grijze vos.

Alleen van FC Barcelona

En hoe dat dan komt? Dat heeft te maken met zijn lange ervaring in het profvoetbal, waarin hij tegen ‘s werelds grootste spelers en roemruchtste clubs stond. “Sowieso haal ik altijd mijn schouders op als ploegen als onklopbaar worden gezien”, zo redeneert hij, even vergetend dat het aura van Ajax inmiddels toch ook wel gebroken is door de 3-0 nederlaag tegen PSV. “Dat gevoel heb ik slechts eenmaal in heel mijn loopbaan na afloop van een wedstrijd gehad. Dat was tegen het FC Barcelona van Pep Guardiola”.

Klassieker Ajax – Feyenoord wedstrijd op zich

Daarom klampt Robin van Persie, de recordinternational van Oranje, zich vast aan het cliché dat de Klassieker Ajax – Feyenoord een wedstrijd op zich is. En dat de stand op de Eredivisie ranglijst en de vorm daarbij een minder grote rol spelen dan normaal. “Het is ook niet zo simpel als het lijkt. Zo van Ajax speelt beter dan Feyenoord, dus zij winnen. Dit blijft een speciale wedstrijd.”

Geloof is er nog steeds

Eric Botthegin veert op bij de strijdlust van zijn teamgenoot. Misschien onderschatten de mensen ons wel een beetje”, zegt de Braziliaanse verdediger. Hij kan natuurlijk ook weinig anders dan blijven geloven in de kansen van zijn club. Maar toch zal het Legioen het fijn vinden dat ook Botthegin realisme toont en daarin toch ook optimisme vindt: “Feyenoord zal zich moeten verbeteren, dat klopt allemaal. Maar dat betekent niet dat we nergens meer in geloven.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Goals voorspellen Ajax – Feyenoord

Wedden op Eredivisie? Ajax won de laatste vijf van de zes wedstrijden in Amsterdam van Feyenoord. De bookmakers noteren voor zondag Ajax als favoriet met een quotering van 1.45. Gokken op gelijkspel levert je bij bookie Mr Green 5.30 x je inleg op en wedden op winst Feyenoord 6.30. Inzetten op minstens 4 goals in de Klassieker kan ook, het levert je 2.15 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top