Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie: Robert Maaskant begint vandaag als trainer Go Ahead Eagles Getty

Vandaag, maandag, begint Robert Maaskant als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Vorige week werd Hans de Koning ontslagen bij de hekkensluiter van de Eredivisie en zaterdag kwamen de club en Maaskant overeen dat hij het seizoen af zal maken.

Sinds oktober 2015, toen hij de laan werd uitgestuurd bij NAC, zat Maaskant niet meer in de dug-out. Volgens sommige media heeft Maaskant uitgesloten dat hij ook na de zomerstop terugkeert in Deventer. Een makkelijke klus zal het niet worden, want Go Ahead verloor vier van zijn laatste vijf duels en heeft simpelweg de zwakste selectie van de hele Eredivisie.

Nieuwe trainer Go Ahead Eagles

De wat oudere supporters van Go Ahead Eagles hebben al eerder te maken gekregen met de man die door de media “de kroonprins van het trainersgilde” werd genoemd, toen hij nog wat minder grijsharig was.

Dik twintig jaar geleden was hij de assistent van Ab Fafié en in het Eredivisie seizoen 2002-03 was hij een half jaartje zelf de hoofdcoach. De trainersloopbaan van Robert Maaskant is een bonte, internationale lappendeken, met als hoogtepunt een landstitel met Wisla Kraków.

Overigens zal Maaskant het zonder Harry Decheiver als assistent moeten doen. Hij gaf na het ontslag van De Koning aan dat hij in de zomer op wilde stappen en de club heeft hem alvast een handje geholpen door hem te demoveren. De komende maanden mag Decheiver zich alleen bezighouden met zaken rondom de voetbalopleiding van de Eagles.

Ajax: Dennis Bergkamp wil geen trainer worden

Stille types zijn niet zo geschikt als hoofdcoach. Kijk naar Jan Wouters. Hij probeerde het hier en daar, bijvoorbeeld bij Ajax en FC Utrecht, maar verzoende zich uiteindelijk met de harde realiteit dat een coach moet beschikken over een vlotte babbel. Dennis Bergkamp is wat dat betreft ook niet echt een getapte jongen. Hij had niet zomaar de bijnaam “The Iceman”.

De assistent van Peter Bosz laat via de site van Ajax weten: “Ik vind mijn rol zoals die nu is prettig. Bovendien ben je als hoofdcoach 24/7 bezig met voetbal. Daar zit ik niet op te wachten.” Dat blijkt wel, want zelfs 90 minuten op een zondag is te veel voor Bergkamp gevraagd: tijdens wedstrijden van Ajax zit hij niet eens meer op de trainersbank.

Voorspellingen Klassieker Ajax – Feyenoord

Zondag 2 april om 14.30 uur speelt de Klassieker in de Arena. Een ongelooflijk spannende wedstrijd om naar uit te kijken en nog spannender kun je het maken met een weddenschap! Ajax is bij de bookies favoriet en noteert 1.97 op winst. Een overwinning van de koploper staat op 3.75.

De kans dat beide teams gaan scoren is zeer reëel en is interessant om op in te zetten: 1.65. Bij 888Sport staan momenteel 138 weddenschappen Ajax – Feyenoord voor je klaar. Succes! Lees ook: wedden op eredivisie.

Back To Top