Ga naar hoofdinhoud
Riechedly Bazoer wil weg bij Ajax - Marco van Ginkel wil niet terug bij PSV Getty

Het lijkt erop dat Riechedly Bazoer niet lang meer verbonden is aan Ajax. De twintigjarige middenvelder is gevleid door de aandacht van buitenlandse clubs en is geneigd om op een van de mogelijke biedingen in te gaan. Het zal meespelen dat Bazoer dit seizoen vaak moet toekijken vanaf de bank.

Ajax raakt Riechedly Bazoer kwijt

Vier jaar geleden kwam Bazoer, destijds dus nog een puber, over van de jeugdselectie van PSV. Twee seizoenen geleden knokte hij zich in de basis van Ajax. Een grote toekomst leek in het verschiet te liggen voor het krachtmens, dat in november vorig jaar debuteerde in Oranje. En het is ook niet zozeer dat hij een terugslag heeft of mindere fase doormaakt, want de hoofdreden dat hij zo weinig speeltijd krijgt, is de aankoop van Hakim Ziyech.

Directeur Marc Overmars is niet van plan mee te werken met een vertrek. “Hij hoeft helemaal niet weg”, zegt de voormalige vleugelspeler. “Een sterke selectie is belangrijk als er spelers geblesseerd wegvallen en Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is.” Broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer komt met een iets andere lezing. Volgens hem hebben speler en manager met de clubleiding gesproken en werd toen duidelijk dat hij best weg mag. “Ik heb contact met vier clubs en hen gevraagd om een plan voor Bazoer uit te stippelen”, besluit hij.

Inmiddels is bekend dat een van de geïnteresseerden het Italiaanse AC Milan is. Zij hopen Bazoer voor rond de dertien miljoen op te kunnen pikken. Ajax verlangt echter 22 miljoen, toch een pittige prijs voor een bankzitter.

PSV heeft Marco van Ginkel nodig

Veel analisten zijn het er over eens dat PSV momenteel zo zwalkend door de eredivisie trekt door de absentie van Marco van Ginkel. Toen hij halverwege vorig seizoen op huurbasis van Chelsea overkwam, leverde hij instant goals, assists en strijdlust. Het bracht hem ook weer in beeld bij Oranje. Hij scoorde in dertien duels acht keer. Dit seizoen heeft hij niet kunnen knokken voor een basisplaats bij Chelsea. Een hardnekkige knieblessure houdt hem langs de lijn.

Is het niet verstandig, nu hij voor Jong Chelsea in actie is gekomen, geleidelijk op krachten te komen in Nederland? “PSV heeft aardig wat middenvelders op dit moment”, houdt Van Ginkel de boot af. “Zelf ben ik nog niet bezig met komende winter. Ik wil eerst weer helemaal fit worden.”

Back To Top