Ga naar hoofdinhoud
Ricardo Kishna Eredivisie voorspellen Getty

Wanneer leren jonge eredivisiespelers het nou eens? Keer op keer gaan ze te snel, te vroeg en te overhaast naar het buitenland. Om vervolgens op de bank te belanden, bij steeds minder aansprekende clubs te worden uitgeleend of op andere manieren weg te sukkelen in de anonimiteit. Zoals Ricardo Kishna, die nu van Lazio Roma over lijkt te komen naar ADO Den Haag.

De deal is nog niet rond, maar laten we er voor het gemak even van uitgaan dat de flankspeler inderdaad binnenkort in de Hofstad te bewonderen valt. De 22-jarige Hagenaar brak drie jaar geleden door bij Ajax, na slechts negen partijtjes in Jong Ajax gespeeld te hebben. Tot medio 2015 kwam hij 34 keer uit voor de Amsterdammers.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ricardo Kishna terug in Eredivisie

Vervolgens werd Kishna door Ajax verkocht aan Lazio Roma voor slechts 3 miljoen euro, wat zeker in deze op hol geslagen transfermarkt een schijntje is. Eerlijk is eerlijk, hij begon sterk bij Lazio en speelde voor de winterstop vijftien maal in de Serie A. Daarna kwam er een knie-operatie en verdween hij uit beeld.

Eind januari kwam het nieuws dat de Romeinse club hem uitleende aan Lille. In de tweede seizoenshelft moest hij het doen met vijf basisplaatsen en zes keer invallen. En als hij niet week in week uit speelt, een basisplek verovert en de pannen van het dak speelt, dan is de kans dat Lazio hem terugneemt nihil.

ADO huurt van Lazio

En dan zit je daar dan in Lille. Met een contract tot medio 2019 op zak bij een werkgever die eigenlijk niet meer wil dat je voor hem werkt. Die erop hoopt dat je bij Lille nog net goed genoeg speelt en opvalt om zo snel mogelijk verkocht te kunnen worden. Dat vergalt toch het spelplezier en de arbeidsvreugde. En dan kan je net zo goed (weer op huurbasis) terugkeren naar een vertrouwde omgeving, die van de Eredivisie. Zo bekeken is het zo gek nog niet dat hij wellicht bij ADO in zijn geboorteplaats zijn geluk gaat beproeven.

En zo voegt hij zich in het recente rijtje met onder meer Marco van Ginkel en Steven Berghuis, die simpelweg nog niet klaar waren voor het buitenlandse avontuur en hun carrière nieuw leven willen inblazen in de Eredivisie. Hoe lang nog voor ook Vincent Janssen terugkeert?

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

ADO Den Haag speelt dit weekend uit tegen Willem II. De Tilburgers staan bij bookmaker Mr Green voor de winst op 2.12, gelijkspel op 3.35 en winst ADO noteert ook 3.35. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top