Ga naar hoofdinhoud
Ajax Eredivisie topscorer voorspellen Getty

Twee seizoenen geleden brak Kasper Dolberg door bij Ajax, maar vorig seizoen werd hij door Klaas-Jan Huntelaar uit de basis gespeeld en kwakkelde hij met blessures. En het lijkt mogelijk dat de Deen alweer een verloren jaar gaat beleven. Zijn rentree (bij Jong Ajax) zou deze week plaatsvinden, maar is uitgesteld.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

0 speelminuten Kasper Dolberg bij Ajax

Kasper Dolberg mocht afgelopen zomer nog wel met het Deense team mee naar het WK voetbal in Rusland en de twintigjarige aanvaller kreeg daar zestien minuten speeltijd. En dat terwijl hij in 2016-2017 als tiener 2.158 minuten maakte bij Ajax in de Eredivisie en daarin liefst zestien maal scoorde en zes assists gaf. Ook was hij in 934 minuten Europa League goed voor zes treffers en een assist. Vorig seizoen stond hij nog maar 1.143 minuten in het veld en dit seizoen tot nu toe precies nul.

Blessure knieholte

Vanwege een aanscherping van de privacyregels kunnen en willen clubs niet meer zoveel melden over de medische status van hun spelers. Daardoor was het lange tijd onhelder wat er nou precies aan scheelt bij Dolberg en hoe ver hij is met revalideren. Nu is naar buiten gekomen dat het ‘klachten in de knieholte’ betreft.

Voorkeur voor Klaas-Jan Huntelaar

Ondertussen ramt Klaas-Jan Huntelaar op zijn oude dag nog steeds de bal tegen de touwen, zodat ook een fitte Dolberg er nog een zware kluif aan krijgt om de eerste keus te worden van Ajax trainer Erik ten Hag. Wat daarbij niet zo helpt is dat Dolberg ook in de tijd dat hij basisspeler was een man is van weinig woorden en een wat emotieloze gelaatsuitdrukking heeft. Daardoor wekt hij al snel de indruk niet te beschikken over de passie en honger die fans nou eenmaal eisen van hun helden.

Columnist Sjoerd Mossou omschrijft het zo: “Dolberg is nog stukken ondoorgrondelijker dan het dividend – belastingvraagstuk.”

Topscorer Eredivisie

Twee jaar terug leek Dolberg zich bij Ajax te ontwikkelen tot genadeloze goalmachine. Dat liep dus anders. Wie zal dit jaar topscorer worden van de Eredivisie? Momenteel staan Huntelaar, Abdenasser El Khayati (FC Utrecht) en Kristoffer Peterson (Heracles) op zes stuks. De Hunter had daar van die drie de minste speeltijd voor nodig en ook de minste doelpogingen.

Maar wie weet klopt Erick Gutiérrez weldra op de deur: de nieuwkomer van PSV had aan een invalbeurt van 20 minuten genoeg om het net te vinden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Back To Top