Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Komt Rafael van der Vaart naar PEC Zwolle?

Speelt Rafael van der Vaart komend seizoen voor PEC Zwolle? De zaadjes voor een eventuele samenwerking zijn geplant, want Raffie gaat deze week meetrainen bij de Eredivisieclub met als primaire doel om op conditie te blijven. De voormalige international van Oranje zit zonder club en wil zichzelf in de juiste vorm houden om een nieuwe werkgever aan te trekken. Wie weet PEC zelf.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Rafael van der Vaart naar PEC Zwolle

Momenteel zit Van der Vaart, die de afgelopen jaren weinig aan de bak kwam bij het Deense FC Midtjylland, een paar keer per week als gast in een praatprogramma van de NOS omtrent het WK Voetbal. En al dat staren naar soms wel vier wedstrijden op een dag doet de voormalige Ajacied beseffen dat hij nog geen afscheid wil nemen van het spel.

Het was op een van die avonden dat Van der Vaart onder de tv-lampen zat dat hij in gesprek raakte met John van ’t Schip, trainer van PEC Zwolle. Nadat de speler vertelde dat hij nog geen punt achter zijn fraaie loopbaan wil zetten (met de WK-finale in 2010 als piek) bood Schip hem aan om langs te komen in Zwolle. “Van het een kwam het ander. Ik ken Rafael nog van vroeger, ik was bij Ajax zijn trainer vanaf zijn veertiende”, aldus Van ’t Schip.

Meetrainen bij John van ’t Schip

En hoe dan verder? “Over een contract hebben we het nog niet gehad. Het is ook aan Rafael zelf. Hij woont in Denemarken, waar zijn vriendin Estavana Polman op hoog niveau handbalt”, zo verklaart de trainer. In elk geval zal er geen enorm salarisverschil zijn tussen de Deense en de Nederlandse competitie, misschien kan hij er juist zelfs op vooruit gaan.

Rick Dekker van PEC kijkt uit naar de stage van Van der Vaart, ongeacht hoe lang zijn presentie ook zal zijn in Overijssel. “Ik ben altijd fan geweest van The Spurs en hou ook van het type, technische voetballers zoals Van der Vaart. Ik denk dat iedereen het zal toejuichen dat Van der Vaart met ons mee gaat trainen”, zegt Dekker.

Dromen over comeback bij Ajax

De 109-voudig international droomt ook hardop over een comeback bij Ajax. “Ik zou in veel opzichten nog belangrijk kunnen zijn voor Ajax. Ik weet ook wel dat ik niet iedere wedstrijd negentig minuten kan spelen, maar dat betekent niet dat ik geen uurtje gas kan geven of dat ik de bal niet meer op het stropdassie kan leggen.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 – 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top