Ga naar hoofdinhoud
PSV wil Marco van Ginkel inlijven - Brad Jones keeper Feyenoord Getty

PSV heeft veel baat gehad van de komst van Marco van Ginkel, na de winterstop. De middenvelder kwam echter op huurbasis van Chelsea over. De Nederlandse kampioen is bereid ver te gaan om de international definitief over te nemen.

Transfer Marco van Ginkel?

Momenteel verblijft Van Ginkel in Londen, om te trainen met de club die tegenwoordig wordt geleid door Antonio Conte, die Italië naar de kwartfinale van Euro 2016 leidde. Eerst zal Van Ginkel moeten horen of hij voorkomt in de plannen van de Italiaan. En hij is eerst nog op vakantie om zijn Europese avonturen te verwerken.

Marcel van Brands, technisch manager bij PSV, wil alle posities in de selectie dubbel bezetten. Daarom heeft de positie van centrale verdediger de hoogste prioriteit, nu Bruma is verkocht aan Wolfsburg. Maar, zo laat Brands los: “Ik zal mijn uiterste best doen Marco van Ginkel te huren of in ieder geval te halen.”

Feyenoord vindt keeper

Het probleem omtrent de geblesseerde Kenneth Vermeer is opgelost door zijn werkgever Feyenoord. In allerijl werden wat telefoontjes gepleegd en de oplossing is dat Brad Jones zich in Rotterdam mag melden. De 34-jarige doelman speelde vorig seizoen bij NEC, waar zijn contract inmiddels is afgelopen.

Jones zal de tijd krijgen om zich te bewijzen en daarna wellicht de concurrentiestrijd met Vermeer aan te gaan. Laatstgenoemde is namelijk tot het eind van het kalenderjaar uitgeschakeld. Jones speelde eerder voor Middlesbrough, Liverpool en viermaal voor het Australische elftal.

Davy Klaassen blijft captain van Ajax

Als aanvoerder zal Davy Klaassen zich de laatste speelronde van de competitie bijzonder hebben aangetrokken. Ajax liet tegen Excelsior het landskampioenschap liggen, waarna de blik al snel gekeerd werd richting Klaassen. Had hij zijn mede-godenzonen wel genoeg opgezweept? Heeft hij het wel in zich de aanvoerdersband te dragen?

De nieuwe trainer Peter Bosz is resoluut: “Goede dingen moet je zeker niet veranderen als je ergens nieuw bent. Daarom zal Davy Klaassen ook komend seizoen aanvoerder zijn.” Zo komt er vooralsnog een einde aan de flirtpartijen van Napoli richting Klaassen. Hij is inmiddels hersteld van een knieblessure, zodat hij in september ook present kan zijn als Oranje aan de WK-kwalificatie begint.

Back To Top