Ga naar hoofdinhoud
PSV - VVV Venlo Eredivisie kampioen voorspellen bookmakers Getty

Zaterdag 17 maart om 19:45 uur begint PSV tegen VVV, oftewel de koploper tegen de nummer twaalf. De Brabanders hebben zeven punten voorsprong op Ajax met nog zeven speelronden te gaan, de Limburgers staan op plek twaalf – ingeklemd tussen de onbereikbare plekken voor Europees voetbal en al veilig voor degradatie.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – VVV Venlo Eredivisie

Uit de laatste zes speelronden haalde PSV dertien punten, waarmee het op koers zit om twee jaar na de vorige titel zich weer tot beste van Nederland te kronen. In theorie zijn 14 punten uit de komende zeven competitiewedstrijden genoeg om de schaal te heroveren, in de praktijk zal Ajax heus niet zeven keer drie punten ophalen. Kortom, de platte kar kan alvast worden opgepoetst.

VVV sukkelt naar het einde van de competitie toe en haalde uit de laatste zes duels vier punten. Misschien geen wonder ook, want de Venlose voetballers hebben zich helemaal leeg geknokt om zichzelf zo vroeg al naar een veilige positie te loodsen. Knap werk voor een promovendus. Nu dwalen de gedachten wellicht af naar transfers, de vakantie en de ambities voor komend seizoen. Het resterende programma voor VVV is overigens relatief zwaar. De komende tegenstanders halen gemiddeld 1,48 punt per speelronde, slechts drie clubs kennen een zwaarder programma. Kortom, uit tegen PSV is niet hét uitgelezen moment om energie te gaan verspillen.

Zweep erover bij PSV

PSV heeft vijf van de laatste zes confrontaties met drie punten bezegeld, eenmaal werd het gelijk (doelsaldo 22-6). Thuis was het hetzelfde verhaal maar met een zwakker doelsaldo van 17-5. Liefst 23 van de vorige 24 thuiswedstrijden in de Eredivisie leverden voor PSV een zege op. En in acht van de tien recentste clashes met VVV maakte PSV minstens drie goals.

Na de 5-0 nederlaag tegen Willem II zal trainer Philip Cocu de zweep er over hebben gelegd. Inzet en resultaat hangen uiteraard niet volledig samen, maar het waarschijnlijkste scenario is dat PSV als eerste op voorsprong komt. VVV overkwam het dit seizoen al dertien keer dat het met 0-1 achter kwam en geen enkele keer bogen ze dat om naar winst, wel werd nog vijfmaal gelijk gespeeld (doelsaldo 9-26).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op PSV – VVV? PSV zal zich wel herstellen, VVV heeft in deze match niet zoveel te halen en is zeer kwetsbaar bij achterstanden. De 1.22 op PSV is niet aantrekkelijk, daarom tippen we dat PSV met minstens twee goals verschil wint. Zet je in met een -1,5 goal handicap, dan pak je 1.65 voor elke euro die je hebt ingezet.

Back To Top