Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

PSV heeft zich in de winterstop net als vorig jaar versterkt met Marco van Ginkel. De Brabanders hopen dat de Chelsea-huurling op zijn minst zijn impact van vorige keer benadert, want PSV staat er in de Eredivisie nu aanzienlijk zwakker voor.

PSV overwintert in het Spaanse Jerez, waar de temperaturen aanzienlijk aangenamer zijn dan in het westen van Europa. Naast trainingen en teambuilding is er ook tijd voor vriendschappelijke wedstrijden. Zaterdag werd met 4-1 verloren van Borussia Dortmund, zondag werd Freiburg verslagen net 2-1. Mede dankzij een goal van Van Ginkel.

PSV heeft Marco van Ginkel nodig

Van Ginkel heeft de afgelopen jaren niet bijster veel gespeeld. De 24-jarige middenvelder kwam in 2013-2014 bijvoorbeeld niet verder dan elf minuten in de Premier League, waarna hij op huurbasis zijn heil zocht bij AC Milan. In de Serie A volgden er in 2014-2015 1.311 minuten, maar mede door de gevolgen van een enkelblessure maakte hij niet al te veel indruk.

Het seizoen daarop begon Van Ginkel bij Stoke, waar hij in de eerste seizoenshelft tot 853 minuten kwam. Het ging daar echter de verkeerde kant op, want zijn aanvankelijke basisplaats was veranderd in een bankplaats. Begin 2016 kwam hij in Eindhoven terecht, waar hij voor PSV in 1.170 minuten acht goals en een assist produceerde. Zijn impulsen waren onmisbaar bij het achterhalen van Ajax en dat leidde op de slotdag van de Eredivisie zelfs tot de landstitel.

Het is duidelijk dat PSV een kwaliteitsinjectie nodig heeft. De landskampioen staat derde en heeft moeite met scoren. Luuk de Jong begon alle zeventien speelronden in de basis en wist maar vier keer het net te vinden. Jetro Willems was de afgelopen jaren een assistmachine, maar de linksback blijft vooralsnog steken op een stuk.

PSV – Excelsior Eredivisie

De eerste competitieve wedstrijd van PSV in het nieuwe jaar is op zaterdag 14 januari thuis tegen Excelsior. Dat lijkt een opwarmertje te worden voor het geplande offensief op Ajax en koploper Feyenoord.

PSV won vijf van de laatste zes duels met de Rotterdammers en scoorde in de laatste zes thuiswedstrijden tegen Excelsior liefst twintig keer. Alhoewel de productie in eigen huis tot nu toe erg tegenvalt (acht goals in acht matches), kan PSV er wel op bogen dat het maar twee van de 25 vorige thuiswedstrijden in de competitie verloor.

Wedden op voetbal

PSV noteert tegen Excelsior 1.15, gelijkspel 8.00 en winst voor de gasten 15.00. En op hoeveel goals zal Luuk de Jong uiteindelijk uitkomen? Het moet toch mogelijk zijn om in de komende 17 duels het huidige aantal van vier op te voeren naar minstens dertien. Over 12,5 goals voor De Jong noteert 1.85. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Eredivisie Nieuws

Back To Top