Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen PSV Steven Bergwijn is speler van de maand Getty

Het bekertoernooi eist midweeks de aandacht op met twee halve finales en daardoor valt er wat minder te rapporteren uit de wereld van de Eredivisie. Voor PSV-speler Steven Bergwijn was er wel een leuk nieuwtje. Hij werd door statistiekenbureau Opta uitgeroepen tot speler van de maand.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Steven Bergwijn – PSV

In de kortste maand van het jaar kwam Bergwijn 424 minuten in actie voor PSV. Daarin kwam hij tot acht doelpogingen, drie goals en een assist. Dat is al geen slechte oogst, maar er zijn natuurlijk meer manieren waarmee een speler belangrijk kan zijn. Bijvoorbeeld door geslaagde dribbels te ondernemen, want daarmee zaai je verwarring en maak je tegenstanders onzeker. Bergwijn deed dat de afgelopen vier weken zestien keer. Ook zit het met zijn passing dik in orde, want tien keer legde hij af richting een speler die daardoor gelijk een schietkans kreeg.

De twintigjarige Amsterdammer liet dankzij deze verrichtingen Fredrik Midtsjø van AZ en Angeliño van NAC Breda achter zich in het maandklassementje. Een heel belangrijke of prestigieuze onderscheiding is het niet, maar het feit dat Opta alleen naar cijfers kijkt en niet zomaar op basis van gevoel een naam uit de hoge hoed grabbelt maakt het toch een fijne opsteker voor de veelbelovende speler die afgelopen weekend luid werd toegezongen door de PSV-aanhang. Wat hem niet zo zal bevallen is dat hij ook al zestien keer uit het veld gewisseld werd. Dat is het hoogste aantal van alle eredivisiespelers.

Feyenoord ontbeert vaste defensie

Wie er ook lekker op los wisselt is Giovanni van Bronckhorst. Inmiddels heeft de trainer van Feyenoord al veertien verschillende combinaties achterin uitgeprobeerd. Soms noodgedwongen door lichamelijke klachten, vaak ook uit pure wanhoop omdat hij gezien de matige resultaten toch ergens moet proberen het lek te dichten.

Al het schuiven en inpassen heeft wel geleid tot het debuut van de achttienjarige Tyrell Malacia. En hij behoort inmiddels al min of meer tot de vaste kern, want de variant St. Juste, Van Beek, Tapia en Malacia werd al vier keer toegepast en is daarmee de meest toegepaste linie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eredivisie voorspellen? Komend weekend verplaatst Feyenoord zich naar Breda voor de match tegen NAC. De landskampioen noteert voor de winst 1.46, gelijkspel levert je 4.40 per ingezette euro op en winst van NAC 6.75. We tippen gezien het defensieve geschuif van Feyenoord dat NAC minstens eenmaal scoort op 1.58.

Back To Top