Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen voorspellingen voetbal: PSV - Heerenveen bookmakers Getty

Eredivisie: PSV – sc Heerenveen. Zaterdag 17 februari 2018 om 19:45 uur speelt PSV in het eigen stadion tegen Heerenveen. De Nederlandse competitie is voor twee derde afgerond en de Brabantse koplopers gaan het laatste deel in met zeven punten voorsprong op Ajax. Heerenveen staat negende en heeft 31 punten, dertig minder dan PSV.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – Heerenveen

De ploeg van Philip Cocu laat dit seizoen zeer weinig steken vallen. De zes vorige competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen en het doelsaldo over die reeks is 13-3. Ondanks dat kenners telkens hun twijfels uitspreken over de mannen die het achterin potdicht moeten houden, krijgt keeper Jeroen Zoet vrij weinig te doen. En met mannen als Hirving Lozano, Marco van Ginkel en de opgeleefde Luuk de Jong lukt het altijd wel om zelf te scoren.

Alhoewel, Van Ginkel komt nu juist tegen de Friese tegenstander niet in actie. De dynamo op het middenveld is wederom uitgeschakeld door knieklachten, een kwaal die hem na de winterstop al drie duels kostte. Het is de zwakke plek van zijn lichaam die hem ook in vorige seizoenen parten speelde en wellicht nou net het obstakel voor de 25-jarige international is richting de absolute Europese top.

Voorspellingen

Bij sc Heerenveen, dat acht punten haalde uit de vorige zes speelronden, zal alleen Warner Hahn ontbreken. Daardoor brengt de ploeg van Jurgen Streppel een vermoedelijk basiselftal op de been met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar, vergelijkbaar met PSV, maar wel hebben de Friezen meer lengte in het veld met gemiddeld 186 centimeter versus 181. Dat kan helpen om die achterhoede van PSV flink te testen, want we moeten eerlijk zijn: Schwaab en Ismitat-Mirin is geen centraal duo achterin waarmee PSV volgend jaar de Champions League in zal willen gaan.

Drie van de vorige zes ontmoetingen eindigden in gelijkspel, PSV won tweemaal en Heerenveen eenmaal. Het doelsaldo van die clashes is 11-9, terwijl PSV in het Philips Stadion wel het verschil wist te maken met vier zeges tegenover nul nederlagen en een saldo van 20-8. Die cijfers passen bij de kracht die PSV thuis toont: alle 22 afgelopen speelronden in Eindhoven werden gewonnen en in acht van de tien laatste thuisduels in de Eredivisie werd een clean sheet behaald.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op PSV- Heerenveen? Winst PSV staat op 1.30, gelijkspel op 5.50 en een overwinning van Heerenveen levert je 9.00 per ingezette euro op. We verwachten wel enig weerwerk van Heerenveen en tippen dat de gasten niet met drie of meer goals verschil verliezen. De +2,5 goal handicap op Heerenveen noteert 1.38.

Back To Top