Ga naar hoofdinhoud
PSV - PEC Zwolle Eredivisie uitslagen voorspellen bookmakers Getty

Zaterdag 3 februari om 19:45 uur ontvangt koploper PSV in Eindhoven nummer vijf PEC Zwolle. Na twintig speelronden hebben de Brabanders 52 punten en dat zijn er zestien meer dan de gasten uit Overijssel. Veel verschuivingen zijn er voor deze twee dit weekend niet mogelijk. PSV zal koploper van de Eredivisie blijven en PEC kan hoogstens naar plek vijf klimmen als Feyenoord verliest.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – PEC Zwolle Eredivisie

Met het nodige kunst- en vliegwerk hield PSV drie punten over uit de uitwedstrijd tegen FC Twente van vorig weekend. Het bevestigde de opinie van veel volgers dat PSV een hoger puntentotaal heeft dan wat het team eigenlijk verdient. Dat klinkt natuurlijk een tikje merkwaardig en rancuneus, want als je wint heb je nou eenmaal recht op drie punten. Maar wat er mee wordt bedoeld is dat PSV qua onderliggende statistieken (doelpogingen voor, doelpogingen tegen en vooral ook of die schoten op gevaarlijke plekken worden gelost) helemaal niet zo dominant is als de ranglijst en de puntenmarge doet vermoeden.

In de vorige zes speelronden haalde PSV dertien punten en was het doelsaldo met plus vier ook aan de zuinige kant. PEC behaalde in diezelfde periode tien punten, maar mede door de forse 4-0 nederlaag tegen ADO is het doelsaldo in die periode min twee. Thuis gaat het gesmeerd bij PSV, dat inclusief vorig seizoen al twintig competitieduels in het Philips Stadion na elkaar gewonnen heeft.

Knudde uit bij PSV

PEC Zwolle heeft uit zijn tien eerdere uitmatches dit seizoen zestien punten gehaald, een echte middenmoterscore. Maar wat zorgen zal baren is dat het al jarenlang knudde gaat als ze het speelveld moeten delen met PSV, want dat won alle zes vorige ontmoetingen en deed dat met een totaal doelsaldo van 18-5. In de uitwedstrijden ging het wat beter met vier nederlagen, een gelijkspel en ook een zege (in 2013).

PSV-trainer Philip Cocu krijgt de kans om PEC-verdediger Philippe Sandler van heel dichtbij aan het werk te zien. De Amsterdammer staat, zo melden diverse media, in de belangstelling van de Nederlandse topclubs en zelfs Manchester City. Overigens trok de club in de winterse transferperiode, die nu is afgelopen, geen nieuwelingen aan.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen

PSV is zwaar favoriet op 1.22, gelijkspel noteert 6.25 en winst PEC Zwolle 12.00. We tippen een zege van PSV met minstens twee goals verschil. De -1,5 goal handicap op PSV noteert 1.60. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top