Ga naar hoofdinhoud
Jetro Willems PSV Eredivisie Getty

Eredivisie. PSV-trainer Philip Cocu heeft in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie nog alle kans om de landstitel te verdedigen. Als zijn selectie net zo onfeilbaar wordt tegen de kleintjes als tegen de groten, gaan de Brabanders de zomer in als kampioen.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

PSV laat punten liggen

Halverwege de Nederlandse competitie, jaargang 2015 – 2016, blijkt dat PSV flink wat punten laat liggen tegen clubs die zich aan het eind van het jaar bovendien in het zogeheten rechterrijtje (oftewel van positie tien tot en met achttien). Uit die negen duels peurden de Eindhovenaren slechts zeventien punten. Liefst zeven eredivisionisten deden het beter.

Een heel andere aanblik biedt de tabel met duels tegen de bewoners van het linkerrijtje. Daartegen speelde PSV logischerwijs tot zover acht duels (want het kan niet tegen zichzelf voetballen) en die leverden 21 punten op. Dat zijn er vijf meer dan Ajax, de nummer twee op dat lijstje. Maar de Ajacieden haalden acht punten meer uit hun negen partijtjes tegen de “rechtse” clubs. Vandaar Ajax’ winterkampioenschap met een voorsprong op PSV van drie punten.

Jetro Willems is rustig op de weg terug

In de tweede reeks van zeventien competitieduels, plus de dubbele confrontatie met Atletico Madrid in de achtste finale van de Champions League, zou PSV graag beschikken over Jetro Willems. De linksback was vorig jaar een zeer gewaardeerde kracht, die in een mum van tijd de vijandelijke helft opstoomde en aldaar kwistig strooide met bruikbare passes (hij kwam tot dertien assistst).

De Oranje-international kampt sinds de zomer met knieklachten. Een eerder geplande rentree, in oktober, werd een teleurstelling en momenteel is Willems op trainingskamp in Malta bezig met zijn herstel. Hij schat in dat hij op zeventig a tachtig procent zit. Kortom, er is hoop dat Willems dit seizoen nog wel op het veld komt.

Atletico Madrid wacht

Op woensdag 24 februari komt Atletico Madrid langs in het Philips Stadion. De ploeg van Diego Simeone is sluw en gunt tegenstanders balbezit, maar dan wel ver weg van het eigen goal. Om vervolgens een foutje in ijltempo af te straffen en de rest van de match ultradefensief uit te spelen. Het doelsaldo van de koploper van de Spaanse competitie zegt alles: achttien duels en maar 25 goals voor en slechts acht tegen. Real Madrid scoorde bijna tweemaal zoveel.

Vijf dagen na de terugwedstrijd treft PSV thuis Ajax, op 20 maart 2016. Een ideaal moment voor de Amsterdammers, of PSV nou wel of niet doorbekert in Europa. Met het oog op die zware weken, is Cocu momenteel zijn mannen aan het afbeulen in Malta.

Programma PSV

Back To Top