Ga naar hoofdinhoud
PSV heeft meer medische zorgen dan Ajax en Feyenoord Getty

Vaak wordt gezegd dat de bank bepaalt wie kampioen wordt. Oftewel: de club die blessures en schorsingen het best opvangt, zal zich beter kunnen verweren. Zeker in drukke periodes, als pijntjes en vermoeidheid zich opstapelen. Dus voor PSV is het zorgelijk dat ze van de grote drie de meeste medische zorgen kennen, terwijl er in korte tijd veel duels aankomen.

Blessures PSV

Laten we het lijstje afwerken. In oktober zullen de fans van de Eindhovense club sowieso niet meer hoeven rekenen op Jorrit Hendrix (knie) en Jürgen Locadia (lies). Over Andrés Guardado bestaat wat minder zekerheid, maar zeker is dat de Mexicaanse middenvelder komend weekend nog niet te bewonderen valt. En Luciano Narsingh moest afgelopen week het trainingskamp van Oranje verlaten. De vleugelspeler heeft klachten in het bovenbeen.

Tussen dat weekend en 1 november zal PSV zes wedstrijden spelen. Eerst in de competitie tegen Heracles, daarna in de Champions League tegen Bayern München, vervolgens in de competitie én beker tegen Sparta, dan in de Eredivisie uit tegen Vitesse. De nieuwe maand begint dan meten met een thuisduel tegen Bayern. Kortom: zes duels in zeventien dagen.

Kneuzing schouder Rick Karsdorp

Bij Feyenoord is de ziekenboeg juist wat aan het leeglopen. Keeper Warner Hahn en Eljero Elia zijn weer gesignaleerd op het trainingsveld. Daar sloten ze aan bij de al eerder geretourneerde Miquel Nelom en Sven van Beek. Even leek Rick Karsdorp gehavend terug te keren van de interland van Nederland tegen Frankrijk. De back, die prima speelde, vreesde in eerste instantie voor een schouderbreuk. Hij kwam na een elleboogstoot hard in aanraking met de grond. Een scan in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam wees uit, dat het slechts een kneuzing betreft.

Kasper Dolberg traint weer met Ajax

Bij Ajax zit Kasper Dolberg op het goede spoor. Hij trok zich terug uit het Deense trainingskamp van het jeugdelftal met rugklachten. Dolberg laat weten aan de Deense krant DR dat het beter gaat. “Ik was vandaag een half uur op het veld en heb minder pijn dan eerst.”

Op vrijdag 15 oktober wordt de Eredivisie hervat. Om 18:30 beginnen dan twee duels tegelijk: FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles en Sparta tegen Willem II.

Back To Top