Ga naar hoofdinhoud
PSV heeft trainer Mark van Bommel ontslagen

Phillip Cocu is al sinds medio 2013 de trainer van PSV. Of club en fans nou wel of niet tevreden zijn met de leidsman, na dik vier jaar is het logisch dat er gezocht gaat worden naar opvolgers. Mark van Bommel lijkt de voornaamste kandidaat.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Mark van Bommel opvolger Cocu?

Cocu heeft PSV tweemaal landskampioen gemaakt en staat momenteel met een ruime marge aan kop van de Eredivisie. De Brabanders lijken in elk geval minstens de winterkampioen te worden. Kortom, er is momenteel geen acute reden om een nieuwe trainer in de coulissen klaar te hebben staan. Maar zodra dit seizoen er op zit, zou het geen shock zijn als Cocu verklaart een buitenlandse club te willen trainen.

Mark van Bommel is volgens het Eindhovens Dagblad in de directiekamer van PSV de gewenste opvolger. Niet zo vreemd, want de verdedigende middenvelder werd groot bij de club, was met zijn nietsontziende mentaliteit geliefd bij de fans en kent de vereniging inmiddels ook van binnenuit door zijn rol als trainer van PSV onder 19.

Mogelijk trekt de koploper in de winterstop Jairo Riedewald aan. De voormalige Ajacied is bij Crystal Palace op een zijspoor beland en door het ontslag van Frank de Boer aldaar is zijn positie er ook niet beter op geworden.

Prijzenregen bij Feyenoord

De timing is een beetje ongelukkig. De jury van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 heeft in diverse categorieën Feyenoorders genomineerd, terwijl de ploeg momenteel met een behoorlijk pesthumeur wekelijks op de ranglijst afglijdt.

Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst is een kandidaat in de categorie coaches, aanvoerder Karim El Ahmadi kan sportman van het jaar worden en de hele selectie is genomineerd als sportploeg van het jaar.

De prijzen worden uitgereikt op maandag 11 december op het schip ss Rotterdam.

Transfers: Ajax wil Argentijn

Binnenkort start een nieuwe transferperiode en een van spelers die Ajax begeert is Lisandro Magallán. De Argentijnse middenvelder staat onder contract bij Boca Juniors.

Trainer Marcel Keizer kondigde onlangs aan dat hij tijdens de winterse break twee spelers wil verwelkomen die direct in kunnen stromen in het eerste. Ook de Mexicaanse clubs UANL Tigres en América zitten achter de 24-jarige Magallan aan.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eredivisie voorspellingen

PSV speelt dit weekend uit tegen PEC Zwolle en staat voor winst op 1.64. Gelijkspel noteert bij bookmaker Mr Green 4.00 en winst van PEC 4.80. Wordt PSV kampioen, dan kan de prijs voor trainer van het jaar bijna niet aan Cocu ontgaan. Hij staat voor die award op 5.00. Lees meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top